Auto's en Motoren

In 1964 startte NIMAG met de import van Suzuki-motorfietsen in Nederland

Suzuki staat in ons land vooral bekend als merk van compacte auto’s en snelle motorfietsen. Suzuki bouwt in 1952 zijn eerste motorfiets, in 1955 gevolgd door de eerste auto, de Suzulight.

Geschiedenis

De Suzuki Motor Corporation is een Japans bedrijf dat vooral bekend is als fabrikant van auto’s en motorfietsen. Hiernaast levert het ook buitenboordmotoren.

Michio Suzuki en schoonzoon Shunzo Suzuki startten in 1909 het bedrijf Suzuki Loom Works voor de productie van vooral weefgetouwen. Het bedrijf wordt gevestigd in Hamamatsu waar nog steeds het hoofdkwartier is gevestigd van de inmiddels wereldwijd actieve onderneming.

In 1952 kwam Suzuki met zijn eerste gemotoriseerde voertuig. Dit was een rijwiel met hulpmotor. Vlak daarna werd gestart met motorfietsen en auto’s. De overstap naar voertuigen bleek zo’n goede beslissing dat het bedrijf werd omgedoopt in Suzuki Motor Company.

In 1964 startte NIMAG met de import van Suzuki-motorfietsen in Nederland. Al in 1972 was Suzuki op Honda na het bestverkopende motorfietsenmerk in Nederland.

Populaire modellen van nu

Suzuki is sterk in zuinige stadsauto’s en betrouwbare 4×4’s. Met name de Ignis, Swift en Vitara doen het goed en zijn steevast terug te vinden in de top 100 best verkopende auto’s

De combinatie van stijl, verfijnde techniek en Japanse kwaliteit voor een alleszins redelijk maandbedrag maakt ook Suzuki Private Lease aantrekkelijk.

Met private lease betaal je een vast bedrag per maand voor je nieuwe Suzuki. Voor een all-in leasetarief is alles geregeld: onderhoud, banden, verzekering, wegenbelasting, afschrijving, reparaties en rente. Bij pech en ongevallen krijg je altijd ondersteuning. 

Swift

De eerste generatie Suzuki Swift komt in 1983 op de markt. De doorontwikkeling staat sindsdien niet stil. In 2017 is Suzuki toe aan de vijfde generatie Swift. Deze staat op een volledig nieuw lichtgewicht platform. Hoewel de constructie lichter is dan de meeste standaard constructies, voldoet hij aan alle criteria voor impacts en voetgangersveiligheid.

Bij de laatste twee generaties Swift is de wegligging sterk verbeterd. In combinatie met een sportief uiterlijk is de Swift daardoor ineens uitgegroeid tot een sportieve hippe auto.

De Suzuki Swift komt in klanttevredenheidsonderzoeken vaak als een van de betrouwbaarste auto’s uit de bus. Daarnaast is hij zuinig. Dit maakt Suzuki Swift Private Lease mede zo populair. 

Ignis

De Suzuki Ignis komt voor het eerst in 2001 op de markt. In 2006 verdwijnt het model van het toneel om vervolgens in 2016 weer op te duiken. Dit keer als een Ultra Compacte SUV.

De nieuwe Ignis heeft een opvallend hip design. Hij oogt vooral smal en hoog. Hij is nu ook leverbaar als als Smart Hybrid, waarbij een elektromotortje de verbrandingsmotor ondersteunt bij accelereren.

Hoge modellen zijn momenteel erg populair in Nederland. De Ignis profiteert hier ook van. Suzuki Ignis Private Lease is het misschien wel de voordeligste manier om in een nieuwe hoge auto te rijden. 

Vitara

De Vitara heeft nogal een ontwikkeling doorgemaakt. De eerste Vitara die eind jaren 80 werd geïntroduceerd was een kleine jeep. Later werd de Vitara een volwaardige SUV met een krachtige zescilinder benzinemotor. Inmiddels is hij doorgegroeid tot een stoere crossover.

De Vitara is standaard uitgerust met voorwielaandrijving. Vierwielaandrijving is nog wel mogelijk. In 2019 kreeg de Vitara een subtiele facelift met aangepaste bumpers, nieuwe carrosseriekleuren en een licht gewijzigd interieur.

Via Suzuki Vitara Private Lease is het mogelijk om zorgeloos zo’n nieuwe Vitara te rijden voor een vast bedrag per maand.

Back To Top