Trouwen in Adam
Image default
Bedrijven

Keuzes voor een gezonde lunch

Iedere dag is het weer de vraag: wat ga ik lunchen? Je probeert al een tijdje gezonder te gaan eten, maar wat je precies voor de lunch wil eten is en blijft lastig. Er is zoveel keuze en toch ook weer niet. Zeker wanneer je naar je werk moet wil je wel gezond lunchen, maar je hebt ook geen tijd om er ’s ochtends lang aan te besteden. Wanneer je thuis bent wil je ook graag gezond lunchen en zelfs wanneer je lekker wat op een terrasje gaat lunchen is het voor jou belangrijk dat het gezond is. Hoe maak je gezonde keuzes voor de lunch? In dit blog een aantal tips.

 

Nadenken

Een goed idee is om je lunch iedere dag uit te plannen. Je gaat op zondag dan een lijstje maken met wat je de hele week wil lunchen. Je vraagt jezelf op dat moment bewust af wat voor een keuze je gaat maken tijdens de lunch. Door hier bewust over na te denken ga je ook bewust gezonder lunchen. Door deze bewustwording kun je nieuw gedrag in gang zetten in plaats van zonder na te denken maar iets te kiezen of te maken. Nadenken zorgt dus voor bewust eten, zelfs wanneer je bijvoorbeeld lekker in een lunchroom in Amsterdam Zuid zit. Heb je een feestje en gaan jullie brunchen? Dan is er vaak een bedrijfscatering gevraagd om de lunch te maken. Hier heb je enorm veel keuze, maar kies hier dus ook weer bewust. Dat gaat makkelijker als je er van tevoren over nagedacht hebt.

 

Dressing apart

Bestel je een salade als je gaat lunchen of neem je een salade mee naar je werk? Vraag dan of de dressing apart mag of als je de salade zelf maakt hou de dressing apart. Je hebt maar een beetje dressing nodig om de salade lekker te maken, want in dressing zitten ook onnodige calorieën.  

 

Porties en producten

Je lunch maak je altijd op de automatische piloot. Twee boterhammen, want ‘dat hoort toch in ons land?’ Het antwoord is nee, dat hoort niet. Veel mensen doen dit omdat ze dit zo aangeleerd hebben gekregen. Ga na voor jezelf hoeveel voeding je nodig hebt en hou hier rekening mee bij het maken van de lunch. Als je voor 80% vol zit van je lunch doe je het goed. Kies daarbij voor voedzame producten, zoals ei, peulvruchten of zalm want hierdoor zit je sneller vol.

 

https://fredpunt.nl/catering/bedrijfscatering/