Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

SEO voor beginners

SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie, is een tool die wordt ingezet om een bepaalde website zo hoog mogelijk in de zoekmachines te laten verschijnen. Dit is nog best ingewikkeld, omdat er ruim tweehonderd factoren zijn die invloed hebben op de positie van een website in Google. 

 

De ene factor speelt hierbij natuurlijk een grotere rol dan de ander. Een voorbeeld van een factor die grotendeels meespeelt, is de laadtijd van een website. Websites die niet zo een lange laadtijd hebben bieden een fijne ervaring aan de bezoeker van de website. Dit zorgt ervoor dat Google pagina’s met een snelle laadtijd hoger laat zien in de zoekresultaten.

 

Wanneer je wilt gaan beginnen met SEO, is het verstandig om te beginnen met het opstellen van een plan. Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je de effecten van SEO niet gelijk ziet. Hier kunnen soms wel maanden overheen gaan, aangezien er veel tijd en werk in gaat zitten. Wanneer je zelf geen zin, of tijd hebt om aan SEO te doen, of hier niet genoeg kennis van hebt kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om dit uit te besteden aan een online marketing bureau

 

Wanneer je een plan hebt opgesteld en klaar bent om te beginnen, kun je aan de slag gaan. Het eerste wat je hiervoor gaat doen is het maken van een zoekwoordanalyse. Dit geeft inzicht in de termen die jouw doelgroep gebruikt wanneer zij online zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt. Dit is een belangrijke eerste stap die je moet zetten, omdat dit inzicht geeft in welke pagina’s je moet optimaliseren of welke er nog moeten komen en wat voor content hier dan op moet komen. 

 

Wanneer uit je onderzoek blijkt dat jouw doelgroep zoekt op woorden die momenteel nog niet of nauwelijks op jouw website te vinden zijn, zul je aan de bak moeten met het schrijven van nieuwe teksten. 

https://www.economy.nl

Gerelateerde artikelen

Een extra stimulans in bed

De trouwring die helemaal bij jullie past vind je op bijzonderetrouwringen.nl

Welk huwelijkscadeau moet ik geven?