Trouwen in Adam
Image default
Aanbiedingen

Draadloze achteruitrijcamera

Veel mensen maken gebruik van een achteruitrijcamera met bekabeling, toch is dit niet altijd nodig. Een achteruitrijcamera set kan namelijk ook draadloos zijn. Dit artikel gaat dieper in op hoe een draadloze achteruitrijcamera functioneert. 

 

Om ervoor te zorgen dat de camera het draadloos doet, wordt de 2.4 GHz bandbreedte gebruikt.  Dit kan er helaas voor zorgen dat er af en toe sprake is van onderlinge storing. Dit kan zich in verschillende situaties op verschillende manieren uiten. Wanneer er sprake is van analoge techniek waarbij de camera door een ongecodeerd signaal verzonden wordt naar de monitor, is er sprake van een open signaal. Dit is een goedkope techniek welke je dus ook vaak terugziet in goedkopere systemen. Het nadeel hiervan is dus dat het open signaal ook signalen ontvangt van bijvoorbeeld een telefoon of tablet. Je zult dus valer last krijgen van ruis in beeld dan dat je de daadwerkelijke beelden ziet. 

 

Om teleurstelling te voorkomen kun je dus beter niet kiezen voor een analoge achteruitrijcamera. Goedkoop is in dit soort gevallen uiteindelijk vaak duurkoop. Je kunt beter kiezen voor een digitale draadloze camera. Dan heb je meer zekerheid en is de kans dat je ruis krijgt bijna nihil. Bij een draadloze digitale verbinding is er geen sprake van een open signaal, maar van een gesloten signaal. De camerabeelden worden dus gewoon naar de monitor verzonden, zonder dat er signalen van wifi of een telefoon doorheen kunnen komen. Dit komt omdat de verbinding versleuteld is, en dus kunnen alleen de camera en de monitor erbij. 

 

Ook binnen deze techniek zijn er weer verschillende mogelijkheden. De meest professionele systemen zijn volledig geoptimaliseerd en zorgen dus ook voor de minste problemen. De digitale codering is zo veel mogelijk geoptimaliseerd wat betekent dat jij gegarandeerd storingsvrij beeld hebt. Bovendien verspringt het signaal continu om zo een breed bereik te realiseren.