Trouwen in Adam
Image default
Dienstverlening

Isolatieglas is gemaakt van twee of meer glasplaten

Isolatieglas is gemaakt van twee of meer glasplaten. Deze glasplaten worden gescheiden door een ruimte in het midden en alle randen zijn erg goed afgedicht. Door deze combinatie wordt een effectieve isolatie mogelijk gemaakt. Het raam is gebouwd om de warmteoverdracht binnen een gebouw te verminderen. Maar daarnaast zijn er nog veel meer voordelen die dit type glas je te bieden heeft. In dit artikel lees je een paar van deze voordelen.

 

Zekerheid van zeer effectieve thermische barrières

Ramen met isolatieglas verzekeren je altijd van zeer effectieve thermische barrières. Dit betekent dat warmte zo goed mogelijk vast kan worden gehouden als de temperaturen buiten laag zijn. Maar ook als het buiten warm is, kan de hitte optimaal worden gereguleerd. Doordat het isolatieglas bestaat uit twee of meer glaslagen, kan er per laag meer warmte worden opgesloten. Hierdoor is het raam ook beschermd tegen warmteverlies. Raamisolatie van goede kwaliteit helpt daarnaast ook nog eens bij het effectief reguleren van de oppervlaktetemperatuur van het glas.

 

Je zorgt ervoor dat de woning waar je in leeft duurzamer wordt

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit. Het kan daarom zomaar zo zijn dat je regelmatig advertenties leest, ziet of hoort. Of dat het tijdens een gesprek in de vriendengroep over duurzaamheid gaat. Isolatieglasramen voorkomen warmteverlies, wat ervoor zorgt dat het stroomverbruik aanzienlijk kan worden verminderd. Hierdoor kun je makkelijker het gebouw op de juiste temperatuur houden.

Ook kan er minder energie worden gebruikt als je de ruimte juist koeler moet maken. Je kunt dan eventuele verwarming of airconditioning in je huis net even wat lager zetten. Je zult niet alleen comfort hebben, maar je helpt ook nog eens het milieu in het proces.