Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

Koeien

Jaarlijks worden koeien op Tweede Paasdag weer naar buiten gelaten. Deze dag is de eerste dag dat de koeien weer de wei in gaan en de stal uit kunnen. Koeien vinden het heerlijk om buiten te zijn, maar in de winter is het te koud voor de koeien om altijd buiten te staan. Daarom worden de dieren pas na Tweede Paasdag naar buiten gelaten, soms zelfs nog iets later. De Eerste Paasdag van dit jaar was kouder dan de Eerste Kerstdag van het jaar 2017. Dat zegt wel iets over de kou die we nog voelde tijdens deze Pasen.

 

Maar de zuivel industrie krijgt vanaf dit jaar te maken met een nieuw fenomeen, er is namelijk een nieuw stelsel ingevoerd voor de houders van melkvee en varkens. Dit stelsel is pas kort geleden in gevoerd, om precies te zijn namelijk op de eerste dag van de maand januari van het jaar 2018. Het jaar waar we nu in zitten dus. Het stelsel heeft betrekking op de rechten van de uitstoot van fosfaat gassen. Het doel van dit stelsel is om de uitstoot en ook de productie van het fosfaat gas lager te krijgen om te zorgen dat het aandeel van fosfaat onder het zogenaamde fosfaat plafond komt en daar ook nog langere tijd onder zal blijven. Het doel is om op de lange termijn te zorgen dat de fosfaat dus laag blijft. De overheid van Nederland heeft ook website opgesteld die speciaal bedoeld is voor boeren die varkens, koeien, schapen en / of geiten houden.

 

Op deze website kunnen boeren die varkens, koeien, schapen en / of geiten houden meer informatie vinden over het nieuwe fosfaat stelsel. Dit is een  initiatief van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland, wat een onderdeel vormt van de overheid.

 

Voor meer agrarisch advies kunt u altijd terecht bij Wijsman, ook voor producten zoals een koeborstel.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/

Gerelateerde artikelen

Veranderingen in de kapperswereld

Trouwfilm van Art Video

Alles over het luxe betaalbare Oris Horloge