Trouwen in Adam
Image default
Eten en drinken

Snijgereedschap voor outdoor cooking

Het maakt niet uit of dat je regelmatig kookt in de keuken of een echte liefhebber van outdoor cooking bent. De keuken, barbecue of tuinhaard met bakplaat, bij alle manieren van koken is het snijgereedschap van grote waarde. Het onderhouden en slijpen van messen is iets wat vaak achterwege gelaten wordt, maar het is zeker van belang. De kwaliteit van het snijvlak van jouw messen of scharen bepalen in grote mate de kwaliteit en snelheid van het werk. Dit vergroot uiteraard ook het plezier in het bereiden van je gerechten.

Is het moeilijk om messen te slijpen?

Werken met goed geslepen messen vermindert de kans op snijfouten, veroorzaakt door het gereedschap. Daarnaast zorgt het slijpen van messen voor een langere levensduur van jouw messen. Het slijpen van messen is een op zichzelf staande kunst. Echter kun je hier de beginselen gemakkelijk leren. Hierom biedt OUTDOOR OUTFITTER in Overasselt, de outdoor cooking-specialist, een workshop messenslijpen aan. In deze workshop leer je basistechnieken om jouw eigen messen te slijpen. In de cursus komen onder andere veelbesproken thema’s zoals verschillende soorten wetstenen, materiaalsoorten van de messen, gekartelde messen en polijsten aan bod. Het basisprogramma van de cursus is het bepalen en slijpen op een hoek en het bespreken van de belangrijkste aspecten van wetten. Ook zal er een demonstratie gegeven worden van de belangrijkste wetmethodes. Je mag zelf je eigen voorwerp, zoals een mes, bijl of beitel, meenemen om te slijpen. Alle meegebrachte voorwerpen en de beste slijptechnieken hiervoor zullen besproken worden tijdens de workshop. De cursus duurt ongeveer twee tot tweeënhalf uur.

Begin met het slijpen van jouw messen

Jouw kookervaring zal het beste zijn met goed geslepen messen. Bekijk hierom de open-workshopdata van de outdoor cooking-specialist in Overasselt en schrijf je in. Tevens kun je ook alle slijpmaterialen halen in de webshop van OUTDOOR OUTFITTER, zo kun je ook thuis aan de slag.