Trouwen in Adam
Image default
Aanbiedingen

Trouwkaarten bestellen? Met deze tips gaat het lukken!

Trouwkaarten bestellen? Met deze tips gaat het lukken!

Het schrijven van een trouwkaart kan lastig zijn. Je trouwt namelijk niet vaak en wilt het wel zo speciaal mogelijk maken. Maar hoe doe je dat? In deze blog gaan we enkele tips bespreken, zodat jij je trouwkaart op de goede manier schrijft en je van je trouwdag de dag van je leven kan maken. 

 

Begin op tijd 

Als je gaat trouwen komt hier veel bij kijken. Je wil niet alles op het einde regelen, want dit geeft heel veel stress. Daarom is het belangrijk dat je op tijd begint met het regelen van de kleine dingetjes, zoals het bestellen van trouwkaarten. Deze kan je namelijk toch langer bewaren, zorg er alleen wel voor dat je ze op een goede plek opbergt. Hierdoor raak je ze niet kwijt, dit zou namelijk heel zonde zijn.

 

Wees persoonlijk

Bij het schrijven van een trouwkaart, is het belangrijk dat je persoonlijk bent. Denk hierbij aan een leuke anekdote herinnering die je samen met je partner hebt gedeeld. Of beschrijf waarom je zo verliefd bent op je partner. Het zal de ontvanger van de kaart het gevoel geven dat de uitnodiging speciaal en uniek is.

 

Houd het kort en bondig 

Op een trouwkaart hoeft geen heel levensverhaal. Hou de trouwkaart daarom kort en bondig. Zorg ervoor dat de essentiële informatie er op staat. Denk hierbij aan de datum, tijd en locatie. Vermijd lange zinnen en overbodige informatie, maar probeer hem wel persoonlijk te maken. 

 

Kies de juiste toon

De tekst op het kaartje moet aansluiten op de stijl van de bruiloft. Als de bruiloft formeel is, zorg er dan voor dat het kaartje er ook zo uitziet. Hierdoor hebben de gasten beter door wat de stijl van de bruiloft is en hoe ze zich bijvoorbeeld moeten kleden. Is de bruiloft meer informeel, dan kan je wat humor en speelsheid toevoegen aan de tekst. 

 

Controleer de spelling en grammatica 

Zorg ervoor dat je de tekst van de trouwkaart controleert op spelling en grammatica. Laat het hierbij ook lezen door andere, om er zeker van te zijn dat er geen fouten in zitten. Dit maakt het lezen van de trouwkaart wel zo prettig voor de gene die je hebt uitgenodigd. 

https://www.blijkaartje.nl/