Trouwen in Adam
Image default
Cadeau

Waarop letten voor een trouwfeest in je tuin

Een zaal huren voor een trouwfeest kost bakken geld. Het kan ook goedkoper door het feest gewoon in je eigen tuin te houden. Klinkt dat als een goed idee? Houd dan wel rekening met deze aandachtspunten.

Huur een tent

De meeste koppels trouwen in de zomer, omdat het dan mooi weer is. Maar ook in de zomer kunnen er wel eens regenbuien opduiken. Laat die het feest niet vergallen door een tent te huren. Zo blijft iedereen droog. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, gaande van klassieke ‘kermistenten’ tot exclusieve pagodetenten. 

Huur een plankenvloer

Daarnaast is het een goed idee om een plankenvloer te huren om in (en rond) de tent te plaatsen. Anders zullen dames op hoge hakken al snel in het gras zakken. En zo vermijd je dat het grastapijt op het einde van de avond één grote modderpoel wordt. 

Voorzie verlichting (en verwarming)

Maak het trouwfeest in je tuin compleet met de juiste sfeerverlichting. Een klassieke lichtslinger past perfect in het plaatje. Daarnaast kan je nog enkele kaarsen, fakkels of vuurkorven verspreiden doorheen de tuin om het extra gezellig te maken. 

Extra verwarming kan ook geen kwaad. Zeker wanneer je trouwt in het voor- of najaar. Je kan kiezen voor elektrische verwarmen of gasbranders.

Extra stroomvoorzieningen 

Er zijn een heleboel toestellen die stroom verbruiken, zoals de verlichting, een muziekinstallatie, frigo’s, elektrische verwarming… Waarschijnlijk is je elektrische installatie hier niet op voorzien (zeker als je slechts één of twee stopcontacten in de tuin hebt). In dat geval kan je een stroomgroep huren om alles draaiende te houden. 

Plaats een toiletwagen

Vroeg of laat moeten je gasten naar het toilet. Om te vermijden dat je badkamer overrompeld wordt, kan je tijdelijke toiletten plaatsen. Zo’n toiletwagen bevat meerdere WC’s en urinoirs, zodat meerdere personen tegelijk naar het toilet kunnen. Dat is wel handig op een trouwfeest waar je veel gasten uitnodigt. 

Denk aan de parking

Waarschijnlijk komen sommige mensen met de auto naar het feest. Denk dus op voorhand na over de parkeermogelijkheden. Is er bijvoorbeeld een weide in de buurt, dan kan je aan de boer vragen of je die even mag gebruiken als parking. 

Verwittig de buren

Een trouwfeest in je tuin brengt altijd wat overlast mee voor de buren – van pratende mensen tot muziek. Breng dus op voorhand de buren op de hoogte. Of nog beter: nodig ze ook uit. Dan heb je zeker geen melding van geluidsovergast aan je broek.