Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

Alles over het luxe betaalbare Oris Horloge

Mechanische horloges van Oris, topkwaliteit uit Zwitserland

Een echt horloge is een horloge zonder batterij. Voor de liefhebber is er niets mooiers dan een mechanisch horloge. De magie van een radertjes en veertjes is door niets te overtreffen. De kenner herkent de kwaliteit van een goed horloge dan ook meteen. En Zwitserland is nog altijd het toonaangevende land als het gaat over echte mechanische horloges.

Traditie

Oris horloges zijn het resultaat van een zeer lange horlogemakerstraditie. Al sinds 1904 maakt Oris in Zwitserland horloges van de hoogste kwaliteit. Het bedrijf is nooit meegegaan in de quartz hype maar is altijd mechanische uurwerken blijven maken. Ook nu nog maken en ontwikkelen de ingenieurs bij Oris Horloges in Zwitserland nieuwe uurwerken en nieuwe modellen.

Mechaniek

Een automatisch mechanisch horloge werkt op beweging van de drager. Door de beweging van de pols wordt het horloge opgewonden. Er hoeft dus nooit een nieuwe batterij in. Als het eenmaal is opgewonden loopt het ook door als het niet wordt gedragen. Meestal is dat ongeveer twee dagen, maar er zijn ook modellen die meer dan een week kunnen doorlopen. Naast de tijd kan een mechanisch horloge ook allerlei andere functies hebben. Meest gangbaar is de datum, maar het kan net zo uitgebreid als je wilt. Een chronograaf, een tweede tijdzone of de maanstand, alles kan.

Duurzaam erfstuk

Een Oris horloge kan een leven lang meegaan. Het is dus geen wegwerpartikel maar een duurzaam sierraad waar je je echt mee kunt onderscheiden. In tegenstelling tot een batterijhorloge dat je haast niet kunt repareren als het stuk gaat kun je een mechanisch horloge bijna altijd weer repareren. Het horloge krijgt met de jaren meer uitstraling door kleine gebruikssporen en wordt daarmee helemaal ‘eigen’.

Mechanische horloges zijn nooit echt goedkoop, maar bij het kopen van een Oris horloge is de prijs/kwaliteit uitstekend. Wel een topklasse Zwitsers uurwerk, maar toch voor een acceptabele prijs.

http://www.zuyverjuweliers.nl/oris/

Gerelateerde artikelen

Trouwlocatie Veluwe

Het bijhouden van je huis

Veranderingen in de kapperswereld