Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

De geschiedenis van de kunstkerstboom

Tijdens de kerst is er in ieder huis wel een kerstboom te vinden. In de maand december wordt het huis helemaal versierd in het teken van kerst. Het versieren van het huis is niet iets wat we al jaren doen. Vroeger versierde men een kerstboom met fruit zoals appels en peren. Pas enkele honderden jaren geleden namen rijken mensen een boom in huis met de kerst en besloten ze het te versieren. Enkele tientallen jaren later kwam er een nieuwe soort boom genaamd de kunstkerstboom aanbieding. Wanneer was deze boom er voor het eerst in het Nederlandse huishouden en waarom is de kunstkerstboom zo populair? Je leest het verder in deze blog.

Veel mensen zweren bij een echte kerstboom. De dennengeur is iets wat veel mensen in huis willen. Toch zijn er heel wat mensen die graag een kunstkerstboom in huis hebben, omdat moeite bespaard. Zo hoef je niet ieder jaar een nieuwe kerstboom te kopen en hoef je ook geen zorgen te maken dat de boom dood zal gaan. Het voordeel van een kunstkerstboom is dat je het in alle kleuren en maten kan bestellen. Zo zijn witte kerstboom erg populair, omdat ze een winters effect geven. Een echte kerstboom zal nooit de witte tint krijgen, omdat het bijna nooit sneeuw met kerst in Nederland.

De eerste echte kunstkerstboom was te vinden op de markt sinds 1883. De Verenigde Staten was een van de eerste landen die een kunstkerstboom op de markt bracht. De kunstkerstboom van toen kost helemaal niks ter vergelijking met nu. Je kon in  die tijd een kunstkerstboom kopen voor minder dan 25 cent. Destijds waren de kerstbomen gemaakt van dons en waren ze versierd met rode besjes. In de jaren daarna gingen er meerdere bedrijven hiermee aan de haal. Zo ontstonden er steeds meer en meer moderne concepten en zien we veel kunstkerstbomen die we vandaag de dag zien.

https://www.xmasdeco.nl/