Trouwen in Adam
Image default
Beauty en verzorging

Dit gaat er vooraf aan een trouw

Voor heel wat mensen is de trouwdag de mooiste dag van hun leven. Dat is geen verrassing, want er kruipt heel wat voorbereiding in de organistatie van een geslaagd huwelijk. Een overzichtje:

Huwelijksaanzoek

Elk huwelijk start met een huwelijksaanzoek. Dit is misschien wel de belangrijkste vraag uit jouw leven. En voor een geslaagd aanzoek heb je natuurlijk een mooie verlovingsring nodig. Deze ring staat symbool voor jullie liefde en doet jullie uitkijken naar de trouwdag. 

Ga je een verlovingsring kopen? Dan is het een goed idee om dit niet online te doen, maar een lokale winkel te bezoeken. Dan kan je alles van dichtbij bekijken en advies krijgen van de verkopers.

Foto verlovingsring: https://www.wimmeeussen.be/nl/ringen/gouden-verlovingsringen

Trouwlocatie

Wil je een kerkelijk huwelijk of een casual ceremonie op een romantische plek? Er zijn verschillende trouwlocaties mogelijk. Dat geldt niet alleen voor de plaats waar jullie elkaar het ja-woord geven, maar ook de locatie van het feest. Ook hier zijn er allerlei mogelijkheden: in een zaal, in openlucht, in een kasteel, enz. 

Ga zo snel mogelijk op zoek naar een geschikte locatie. Want heel wat plekken zijn al maande op voorhand volgeboekt

Uitnodigingen

Hechte vrienden en familieleden ga je waarschijnlijk persoonlijk uitnodigen voor jullie huwelijk. Naar andere gasten stuur je een officiele uitnodiging (een save-the-date). Zoek een leuk ontwerp, laat dit personaliseren door een designer en druk voldoende exemplaren. Vergeet niet om ook bijpassende enveloppen en postzegels te kopen.

Trouwkledij

Wat absoluut niet mag ontbreken is de trouwkledij. Dames zoeken een mooi bruidskleed, terwijl de heren op zoek gaan naar een smaakvol kostuum. Ook op het vlak van trouwkledij is er een overdaad aan keuze – en bijhorende budgetten. De verkopers zullen je maar al te graag informeren over de diverse modellen, materialen, pasvormen, accessoires en meer. 

Getuigen

Wie ga je als getuige vragen? Verras hem/haar met een leuke uitnodiging. Op Google of Pinterest kan je ongetwijfeld wat inspiratie opdoen. 

Vervoer

In principe kan je jouw eigen wagen nemen als vervoersmiddel. Maar op een speciale dag als je trouwdag mag het natuurlijk wat exclusiever zijn. Sommige koppels huren bijvoorbeeld een limousine, een klassieke koets of een oldtimer. Zo arriveer je in stijl aan de kerk en het gemeentenhuis. 

Catering

Geen huwelijksfeest zonder eten en drinken. Heel wat trouwlocaties zijn voorzien van catering. Op andere locaties – zoals een outdoor huwelijk – moet je zelf alles voorzien. Gelukkig zijn er verschillende cateraars die maar al te graag trouwfeesten organiseren.

Muziek

Daarnaast mag een DJ niet ontbreken. Die zorgt voor de nodige ambiance op het avondfeest. Denk op voorhand na over de liedjes die je graag hoort, zodat de DJ een houvast heeft om zijn playlist samen te stellen.

Fotograaf

Een huwelijksfotograaf legt alle mooie momenten vast. Sommige fotografen worden vergezeld van een videograaf om een trouwvideo te maken. En nadien kan je natuurlijk enkele foto’s afdrukken op een canvas om thuis op te hangen. 

Gerelateerde artikelen

Met microneedling in Utrecht creƫer je de mooiste resultaten