Trouwen in Adam
Image default
Aanbiedingen

Handen drogen

Handen drogen 

Veel mensen vinden het handen drogen vaak minder belangrijk dan het handen wassen. Geheel onterecht. Natte handen kunnen namelijk tot duizend keer meer bacteriën verspreiden dan droge handen. Vochtige handen trekken namelijk bacteriën aan en deze worden door die nattigheid heel snel verspreid van de toiletruimte naar andere plaatsen. Daarom is het na ieder toiletbezoek belangrijk om naast het wassen van de handen, deze ook goed te drogen. Voor het drogen van de handen bieden groothandels in schoonmaakartikelen verschillende opties aan. 

 

Papier

Papieren handdoekjes zijn naar alle waarschijnlijkheid de meest hygiënische manier om uw handen te drogen. Het grote voordeel van papier is de extra reinigende werking. Het handdoekje zorgt ervoor dat het grootste deel van de bacteriën, die overblijven na het wassen, worden verwijderd. Dit komt door het wrijven van het papier over het huidoppervlak. Het is wel zaak dat u uw handen ook daadwerkelijk vijftien volle seconden droogt. De Handen kunnen namelijk veel bacteriën met zich meedragen, na een toiletbezoek gaat het gemiddeld om zo’n 200 miljoen bacteriën.

 

Katoen

Handdoekrollen van textiel zijn iets minder hygiënisch dan papieren handdoekjes. Dit komt door het feit dat ze een stuk minder snel absorberen en dus minder snel drogen dan papieren handdoekjes. Resultaat hiervan is dat er een stuk meer bacteriën op de oppervlakken van uw handen achterblijven dan bij het gebruik van papieren handdoekjes. Echter, kijkend naar duurzaamheid dan is de katoenen handdoek veel milieuvriendelijker. Met één handdoekrol droogt u gemiddeld 110 keer de handen. De handdoeken worden zo’n 200 keer gewassen zonder verlies aan kwaliteit. Omdat katoen zo goed gereinigd kan worden, gaat het jaren mee. Dit hergebruik leidt ertoe dat de katoenen handdoeken een minder dikke stempel op het milieu drukken dan de papieren doekjes. Het is hierbij natuurlijk vanzelfsprekend dat de rol vaak genoeg vervangen dient te worden, want de vieze doek van uw voorganger gebruiken is absoluut niet hygiënisch.

 

Lucht 

Recentelijk is het gebruik van luchtdrogers behoorlijk onder een vergrootglas komen te liggen. Dit komt doordat bij het blazen van de luchtdrogers bacteriën door de luchtstroom in de ruimte worden verspreid en dus de kans op ziekte en besmetting toeneemt. Echter, producenten en gebruikers van dergelijke luchtdrogers hebben vooral argumenten op het gebied van gemak. Zo zijn er geen navulling meer nodig zoals bij katoen en papier. Daarnaast produceert een luchtdroger geen afval en wordt de kans op een verstopt toilet verkleint. 

 

https://facilitytradegroup.nl/