Trouwen in Adam
Image default
Aanbiedingen

Hoe kiest u de beste babyfoon voor uw behoeften?

Hoe kiest u de beste babyfoon voor uw behoeften?

Babyfoons hebben een lange weg afgelegd sinds de audiotoestellen met walkietalkie die onze ouders een generatie geleden gebruikten. De huidige slimme versies bieden functies zoals bewegingssensoren, infrarood nachtzicht, temperatuursensoren en kalmerende nachtlampjes. Sommige kunnen zelfs verbinding maken met smartphones en Wi-Fi-netwerken voor nog meer veelzijdigheid.

Bij het kiezen van de beste babyfoon alecto voor uw behoeften, zult u rekening willen houden met de meest essentiële functies, zoals de levensduur van de batterij, het ontvangstbereik en de videokwaliteit. Onze favoriete modellen voldoen aan al deze essentiële eisen, en onze koopgids helpt u de extra functies te kiezen die het beste bij uw situatie passen.

Bij het kiezen van een video-babyfoon om uw kleintjes in de gaten te houden, is het belangrijk om een paar belangrijke factoren in overweging te nemen:

Locatie: Ten eerste wilt u nadenken over waar u de camera-unit van het apparaat zult plaatsen voor een fatsoenlijk zicht op het kinderbedje. Als er geen hooggeplaatste meubels in de buurt zijn waarop u de camera kunt plaatsen voor een beter zicht, moet u hem misschien aan de muur bevestigen – maar zorg ervoor dat het model dat u kiest, aan de muur kan worden bevestigd en geschikte schroefbevestigingen heeft. U moet de camera-unit ook van stroom voorzien. Hiervoor kan een verlengsnoer nodig zijn. In elk geval moeten alle kabels stevig aan de muur worden bevestigd om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Bereik: Afhankelijk van hoe groot uw huis is, hebt u misschien een luvion grand elite 3 babyfoon nodig met een bereik dat zich over meerdere verdiepingen uitstrekt. Dikkere muren kunnen soms ook zwakke signalen verstoren, hoewel dit moeilijker te meten is totdat u de monitor in gebruik hebt genomen. Over het algemeen hebben goedkopere modellen een kleiner bereik.

Temperatuur: Als u wilt dat de babyfoon u vertelt hoe warm of koud de kamer van uw baby is, hebt u geluk: veel babyfoons hebben deze functie. U zult waarschijnlijk extra moeten betalen voor deze functie, maar het bespaart u de aanschaf van een extra baby thermometer.

Een- of tweerichtingsaudio: Bedenk of het handig is om via een tweerichtingsaudiosysteem met je baby te kunnen praten. Als u uw kind in slaap zingt, zelfs via een intercom, hoeft u misschien niet urenlang de trap op en af te lopen.

Licht en muziek: Verschillende babyfoons hebben functies om uw baby met één druk op de knop in slaap te sussen, variërend van de mogelijkheid om een lichtscherm op de muur van de babykamer te projecteren tot ingebouwde muziek en slaapliedjes die afgaan zodra uw baby begint te huilen of wanneer u op een knop van het hoofdapparaat drukt.

Bewegingssensoren: Sommige monitoren, meestal aan de duurdere kant van het spectrum, worden geleverd met een bewegingssensor die onder de matras van uw baby kan worden geschoven. Deze sensor detecteert de ademhaling van uw kleintje en geeft een alarm af als er na een bepaalde tijd geen beweging wordt gedetecteerd. Vooral bij pasgeborenen kan dit voor extra gemoedsrust zorgen.

Hoe werken video babyfoons?

Video babyfoons sturen signalen van een camera naar de ouderunit via digitale signalen of uw Wi-Fi-netwerk, zolang de twee apparaten op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.

Het verschil tussen digitale en Wi-Fi-babyfoons is dat digitale babyfoons signalen verzenden via het zogenaamde frequentiespreadspectrum (FHSS). Deze zenden een signaal rechtstreeks en veilig van een zender in de camera naar de ontvanger op de ouderunit.

Een andere mogelijkheid is dat Wi-Fi videobabyfoons zich op dezelfde manier gedragen als alle andere apparaten die momenteel op uw Wi-Fi-netwerk zijn aangesloten – door verbinding te maken met uw router. Dit maakt de beste babyfoon met camera natuurlijk net zo gevoelig voor hackers als andere apparaten op uw netwerk. Zolang uw netwerk beveiligd is en de firmware van de camera up-to-date is, is het risico minimaal. Sommige van de duurdere monitoren hebben ook een extra laag ingebouwde beveiliging voor een betere beveiliging tegen dergelijke cyberaanvallen.

 

https://www.detoverlamp.nl/welke-babyfoon-is-de-beste/