Trouwen in Adam
Image default
Energie

Het reinigen van zonnepanelen is ontzettend belangrijk

Zonnepanelen worden geplaatst op plekken waar weinig beschutting is, zoals daken. Dit natuurlijk omdat er op die manier zo veel mogelijk zonlicht wordt opgevangen voor optimaal energiegebruik. Het enige nadeel hieraan is dat dit er wel voor zorgt dat zonnepanelen zeer besmettelijk zijn voor weersomstandigheden, vogeluitwerpselen en vuil dat uit bomen valt. Wanneer uw zonnepanelen vies worden, heeft dit direct effect op uw rendement. Dit kan teruglopen tot wel 25% en wilt u natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Kies daarom voor Solar Cleaners Nederland om uw zonnepanelen te laten reinigen. Het beste is om dit jaarlijks uit te laten voeren.

Voor zowel particulieren als bedrijven

Of u nu als particulier of als bedrijfseigenaar zonnepanelen heeft: Solar Cleaners Nederland heeft alle technieken om uw zonnepanelen te reinigen. Dit doen ze vanaf de grond, op het dak of eventueel met een hoogwerker voor moeilijk bereikbare plekken. Natuurlijk weten de professionals uit het team precies hoe zij het best uw zonnepanelen reinigen. Er worden zachte borstels gebruikt en om de panelen zonder kalkresten te reinigen, gebruiken zij gedemineraliseerd water. Verder worden er geen reinigingsmiddelen aan het water toegevoegd voor een milieuvriendelijke behandeling.

Een schoonmaakbehandeling boeken

Dit specialistische bedrijf biedt u diverse pakketten aan wanneer u uw zonnepanelen wilt laten reinigen. Zo is er het minipakket: te boeken voor één tot zestien panelen. Het maxipakket is te boeken voor zeventien tot 25 panelen. Heeft u 26 of meer panelen? Dan is een pakket op maat natuurlijk ook mogelijk. Het is aan te raden om minimaal een keer per jaar een professionele reinigingsbeurt in te plannen bij dit bedrijf. Wanneer u dit doet, krijgt u altijd een digitale rapportage binnen een week en wordt er meteen een visuele controle van de installatie uitgevoerd. Dat is wel zo prettig als het team toch aan de slag gaat met uw zonnepanelen. U bent dan weer helemaal gerustgesteld wat betreft de conditie van uw zonnepanelen.

Gerelateerde artikelen

Bij deze webshop bestelt u High Bay led lampen voor uw bedrijf

Snel energieleveranciers vergelijken om een nieuw contract af te sluiten