Trouwen in Adam
Image default
Woningen

De verkoopmakelaar van Utrecht: een geslaagde taxatie voor alle partijen

Voordat jouw huis op de markt komt, moet jouw huis worden getaxeerd door een verkoopmakelaar in Utrecht. Uiteraard wil je dat jouw waardering zo hoog mogelijk is. Voor hoe meer geld jouw huis wordt getaxeerd, hoe meer geld je ophaalt als je het verkoopt of herfinanciert. Er is geen reden tot stress bij het voorbereiden van jouw huis voor taxatie die door een verkoopmakelaar in Utrecht wordt gedaan. Door je van tevoren voor te bereiden op de beoordeling, heb je een grotere kans op gunstige resultaten. Je wilt tenslotte het meeste geld voor jouw huis ontvangen. Een taxatie van jouw huis in Utrecht via Van Scherpenzeel Makelaars wordt uitgevoerd door specialisten, zodat jij zekerheid hebt over de betrouwbaarheid.

Hoelang duurt het om een taxatie te doen?

Afhankelijk van het type taxatie dat door de verkoopmakelaar in Utrecht is gedaan en de huidige wetten van de gemeente, kan een taxatie van begin tot eind enkele weken tot enkele dagen duren. De inspectie zelf kan 15 minuten tot enkele uren duren. De duur van de taxatie van jouw huis in Utrecht heeft niet alleen te maken met het soort taxatie dat je hebt aangevraagd, maar ook met de grootte van jouw woning. Hoe groter de woning of het perceel is, hoe meer zaken er moeten worden gecontroleerd. Elementen zoals de status van het dak, de tuin, de waterleidingen en de kozijnen zijn allemaal van belang.

Waterschade en de gevolgen ervan met een taxatie

Waterschade brengt tal van problemen met zich mee in een huis, waaronder schimmel, meeldauw, rot en meer. Een taxateur van Van Scherpenzeel Makelaars zoekt tijdens een taxatie van jouw huis in Utrecht naar water in de kelder, sanitaire problemen, daklekkage en eventuele vlekken op de plafonds, vloeren of muren. Als er kleine waterschade in jouw huis is, kun je het probleem mogelijk zelf oplossen om te voorkomen dat jouw koper wegloopt van de deal. Waterschade is een belangrijk aspect van het beoordelingsproces, omdat schimmel duizenden dollars kan kosten om te verwijderen. Niet alleen dat, schimmel is ook extreem giftig en gevaarlijk voor degenen die worden blootgesteld.