Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

Het verschil tussen fillers en botox

Er bestaan verschillende behandelingen om cosmetische ingrepen in het gezicht te doen. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld fillers of botox. Sommigen mensen weten het verschil tussen deze twee niet. In dit artikel wordt duidelijk wat het verschil is tussen deze twee stoffen en waar het voor gebruikt wordt.

Botox is een stof die vaak wordt gebruikt voor het weghalen van rimpels. Rimpels worden veroorzaakt doordat spieren in het gezicht samentrekken. Vaak gaat het om de rimpels met name in het bovenste gedeelte van je hoofd. Je spieren in je gezicht trekken samen als je lacht, boos kijkt of wanneer je fronst. Dit zijn dingen die je dagelijks doet en die dus rimpels veroorzaken. Wanneer je ouder word ga je die rimpels steeds meer zien. Botox is een stof die dit tegen kan gaan. Het bestaat uit de stof botuline toxine eiwit. Deze stof zorgt ervoor dat je spieren verslappen. De werking van je spieren neemt dus af. Hierdoor ontspannen die spiertjes in je gezicht die de rimpels veroorzaken. Na enige tijd neemt de werking van botox wel af en zal je het opnieuw moeten doen. Ook kan botox nog gebruikt worden voor andere doeleinden. Je kan namelijk ook botox gebruiken om zweten tegen te gaan. Zo hebben veel mensen botox oksels zodat de productie van zweet onder de oksels wordt stil gelegd. Ook zijn er onderzoeken gedaan naar botox en migraine. De stof botox zou migraine tegen kunnen gaan.

Nu gaan we over op de andere stof voor cosmetische ingrepen. En dat zijn fillers. Fillers zijn geschikt om je volumeverlies in je gezicht op te vullen. Je ziet vaak bij oudere mensen dat ze ingevallen wangen krijgen. Je kunt met fillers wangen weer meer volume terugbrengen in het gezicht. Als je ouder word krijg je ook last van een slappe huid en met fillers in je gezicht kan dit weer versterkt worden. Veel gebieden die met fillers behandeld worden zijn de wangen, neuslippenplooi en de mondhoekplooi. Ook worden fillers veel gebruikt om lippen op te spuiten.

http://www.faceland.nl