Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

Hoe je jouw schoenen mooi houdt

Het is menig fashionista’s grootste kleding probleem; het netjes houden van je schoenen. Want gevlekte, besmeurde, vieze schoen staan natuurlijk een stuk minder goed bij de outfit dan een mooi, helderwitte sneaker. Maar je wilt ook weer niet de hele tijd opletten dat je schoenen vies worden en zo niet van het moment genieten. Een flink dilemma dus. Gelukkig zijn er wat manieren om je schoenen mooi schoon te houden. Deze zal ik beschrijven in dit artikel.

  1. Kies je moment

Natuurlijk wil je, als je net schoenen van honderden euro’s heb gekocht, deze het liefst elke dag de hele tijd aan hebben. Maar bij een wandeling door het bos met de hond zijn deze schoenen misschien niet het ideale schoeisel. Zorg ervoor dat je de schoenen die echt per se spik en span wilt houden, alleen aan doet op evenementen waarvan je weet dat er niks mee kan gebeuren. Bij een borrel op werk kan het dus prima, maar op een festival zou ik deze dure schoenen thuislaten.

  1. Schoonmaken

De schoenen die wel elke dag draagt, wil je wellicht ook wel mooi houden. Zorg er dan voor dat je minimaal eens in de maand je schoenen schoonmaakt. Hiervoor kan je speciale schoonmaakspullen kopen, die gemaakt zijn voor schoenen, of je kan tandpasta gebruiken. Met tandpasta worden synthetische, witte oppervlakken brandschoon. Perfect dus voor de zolen van sneakers.  

  1. Groter geschut gebruiken

Is dit nou allemaal niet genoeg voor je en wil je dat je schoenen er gloednieuw uitzien, ook al zijn ze misschien al jaren oud? Dan is je schoenen verven de optie voor jou. Met speciale schoenverf kan je de oneffenheden op jou schoenen verbergen en zo prachtig egale schoenen creëren. Dit werkt voor schoenen van leer, maar ook van andere materialen. Zo kan bijvoorbeeld ook suède geverfd worden, met speciale suede verf.

https://www.leerverfshop.nl/