Agressie bij dementie is een veelvoorkomend probleem. Agressie komt voor in alle stadia van dementie. Het maakt het verzorgen van patiënten soms erg moeilijk. Ook kan het erg traumatiserend en hartverscheurend zijn voor familie en vrienden van de patiënt. Vaak is het moeilijk om bij de patiënt binnen te dringen als bekende of geliefde. Daarom is het van belang om de patiënt of geliefde goed te begeleiden tijdens zo een agressieve aanval en het helpen te voorkomen hiervan.
Zelfsterk.nl biedt een agressie cursus voor zorg- en hulpverleners. Het bestaat uit trainingen en workshops met de focus op veiligheid, verbinding en lange termijn visie. Het behouden en creëren van een veilige werkomgeving staat voorop. De cursus bevat vooral veel trainingen en workshops over het begrijpen van de patiënt, zoals het begrijpen van lichaamstaal. Ook zijn er workshops voor zelfverdediging en mentale weerbaarheid om het welzijn van de zorg- en hulpverleners te waarborgen.
Dit is zeker van belang omdat zorg- en hulpverleners zoveel voor ons betekenen. Als er iets mis is in ons leven of je je even niet lekker voelt, staan ze altijd voor je klaar. De samenleving draait om de zorg. Niet alleen artsen, maar ook psychologen, verzorgers en verplegers. Ook is het belangrijk om te waarderen wat je naasten voor jou betekenen. Van mantelzorgers naar kleinkinderen die een tekening voor je maken. Het draagt allemaal bij aan een betere samenleving en blijere mensen!
Het is dus zeker belangrijk om van elkaar te houden en niemand met opzet pijn te doen, of dit nou fysiek of mentaal is. Als er een probleem is los je dit op met geweldloos communiceren. Het draait hier vooral om het luisteren naar behoeftes en gevoelens van de ander. Ook is het van belang om te zeggen wat jij wilt, maak jouw verzoeken bespreekbaar. Daarna kunnen jullie samen komen tot een oplossing, want samen kunnen we alles zonder geweld oplossen!
|
http://zelfsterk.nl |