Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

Schoonmaken is leuk

 

Als er iets is dat vies is, kan je het wel weg zetten, maar op een gegeven moment zal het gewoon echt schoongemaakt moeten worden. Of het nu gaat over een vlek in het tapijt of over vieze afwas die nog niet gedaan is, het zal op een gegeven moment toch echt schoongemaakt moeten worden. Sommige mensen vinden schoonmaken echt heel leuk, maar anderen hebben er de pest aan. Hoe dan ook, het zal toch moeten gebeuren. Als je dan eenmaal gaat schoonmaken, dan kan je het maar beter gewoon gelijk goed doen. Om je daar een eindje mee op weg te helpen en om je moet in te praten, geef ik je in dit artikel tips om het schoonmaken leuker te maken.

 

Schoonmaken begint altijd met in de goede ‘state of mind’ komen. Als je hoofd er even niet naar staat, gaat schoonmaken een heel vervelend klusje worden. Zorg ervoor dat je even alles los kan laten en opzij kan zetten. Schoonmaken is niet iets wat je kan doen terwijl je iets anders aan het doen bent. Wat voor veel mensen helpt om in de goede ‘state of mind’ te komen, is om muziek op te zetten. Het maakt op zich niet heel erg veel uit wat voor muziek dat is, als het maar muziek is waar jij energiek en vrolijk van wordt. Muziek kan je helpen om schoonmaken met positieve dingen te associëren, zo wordt het leuk.

 

Naast het opzetten van lekker muziekje, moet je natuurlijk ook de juiste schoonmaakmiddelen gebruiken. Je wil natuurlijk geen desinfecterende schoonmaakmiddelen gebruiken om een vlek uit je trui te poetsen, dat zou het einde van de trui betekenen. Lees dus eerst goed de gebruiksaanwijzingingen van de producten die je in huis hebt, voordat je zomaar in de wilde weg begint te schoonmaken. Ook moeten we op het milieu letten! dus in dat opzicht is het milieubewust om natuurlijke schoonmaakmiddelen te gebruiken. Succes met poetsen!

https://fayon.nl/