Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

Veilig trampoline springen

Veel kinderen vinden het fantastisch om trampoline te springen. Ze zullen dan ook heel blij zijn als ze een trampoline voor hun verjaardag krijgen. De laatste jaren zitten kinderen steeds vaker binnen doordat ze spellen spelen op de computer en uren naar een scherm staren. Dit is niet alleen slecht voor de ogen van kinderen, maar ook voor de algemene gezondheid. Kinderen die weinig bewegen op een dag hebben een grotere kans om overgewicht te krijgen. Een trampoline kan kinderen stimuleren om buiten te spelen. Tijdens het spelen krijgen ze frisse lucht, verbeteren ze hun sprongkracht en blijven ze in een goede conditie. Ook wanneer vriendjes of vriendinnetjes komen spelen zullen ze de grootste lol hebben.

Er zijn een aantal trampoline merken die je kunt overwegen. De trampolines met de meeste veerkracht zijn de magic circle trampolines. Op deze trampolines kun je ontzettend hoog springen. Magic Circle trampolines worden ook wel gebruikt voor de olympische sport trampoline springen. Als je een trampoline uitkiest is het natuurlijk ook belangrijk dat de trampoline veilig is. Trampoline springen kan erg gevaarlijk zijn wanneer de trampoline geen beschermrand heeft. Een beschermrand trampoline voorkomt dat je tussen de veren terecht komt. De kans dat je tussen een veer komt is groter bij een rechthoekige trampoline in vergelijking met een ronde trampoline. Dit heeft er mee te maken dat je dichter bij het midden, en dus verder van de rand springt.

Wil je nog meer veiligheidsmaatregelen treffen? Koop dan een veiligheidsnet. Dit net voorkomt dat kinderen van de trampoline vallen. Vooral als kleine kinderen van het speelgoed gebruik maken is het verstandig om een veiligheidsnet aan te schaffen. Bovendien is het mogelijk om de trampoline in te graven. Het is echter niet gemakkelijk om gras terug te laten groeien op de plaats waar de trampoline is ingegraven. Denk hier dus goed over na.

https://www.trampolines.nl/

Gerelateerde artikelen

Op vakantie met een achteruitrijcamera

Het verschil tussen fillers en botox

Draadloze achteruitrijcamera