Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

Medewerkersonderzoek

U wilt uw bedrijf zo goed mogelijk laten presteren, dit is uiteraard in grote mate afhankelijk van het personeel. Zitten de werknemers wel goed in hun vel? Zijn ze bevlogen aan het werk en zitten ze op de juiste plaats? Zo zijn er nog tientallen vragen die organisaties graag beantwoord zien. Om deze vragen te beantwoorden is het nodig een zogenaamd medewerkersonderzoek uit te voeren.

Een medewerkersonderzoek kan verschillende verschijningsvormen hebben, zo is het ene onderzoek louter een online vragenlijst, terwijl de andere ook daadwerkelijk terplekke onderzoek doet. Carrièrepoort is een HRD-Bureau die medewerkersonderzoeken uitvoert. Zijn noemen het de VitaliteitsAPK. Dit onderzoek werkt in verschillende fases. Allereerst krijgen werknemers een online dashboard inclusief vragenlijst om de vitaliteit van hen persoonlijk te meten. Na afronding van de test zijn de resultaten direct zichtbaar en wordt de werknemer ook actief aangespoord om hier iets mee te doen. In het dashboard staan namelijk gelijk de verschillende diensten genoemd die de werknemers kunnen helpen in het verbeteren van zijn of haar vitaliteit. Uiteraard is het afnemen van deze loopbaanbegeleiding diensten optioneel en niet verplicht

De volgende fase van het medewerkersonderzoek zijn de interviews. Deze interviews worden gehouden met werknemers als wel met leidinggevenden. Dit gebeurt om een concreter beeld te vormen van de organisatie. Deze interviews zullen gehouden worden op neutraal terrein. Het medewerkersonderzoek (MTO) moet uiteraard zo valide mogelijk zijn.

Als laatste stap wordt de organisatie als geheel in de context geplaatst van de markt, dit gebeurt oa door het opvragen van bijvoorbeeld het ondernemersplan en een marktanalyse.

Al deze gegevens samen geven het meest waarheidsgetrouwe beeld van de totale organisatie. Carrièrepoort zal de resultaten van het medewerkerstevredenheidsonderzoek presenteren aan het MT en daarmee komt het MTO tot een einde.

Maar een logisch gevolg van de uitslagen van het medewerkersonderzoek is uiteraard het omzetten van de verbeterpunten in actiepunten. Carrièrepoort biedt hier haar unieke services aan op loopbaangebied. Samen met de 15 Coaches/adviseurs zal een zo compleet mogelijk aanbod op maat worden gemaakt om uw organisatie te vitaliseren!

http://www.carrierepoort.nl

Gerelateerde artikelen

Hoe je jouw schoenen mooi houdt

Schoonmaken is leuk

Liefdesverdriet.nl – Een ex terugkrijgen is het in deze situaties waard!