Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

Veranderingen in de kapperswereld

Ook in de markt van de kappers is er een grote groei, er komen steeds meer bedrijven bij en voor de huidige kappers betekend dit dus ook een stuk meer concurrentie. Er zijn wel wat manier om jezelf uit te laten staan tegenover de concurrenten.

 

Het online wereldje

Het gebruik van het internet wordt in alle sectoren een stuk belangrijker, de meeste Nederlanders gebruiken het internet graag en vaak. Vooral social media is een plek waar veel marketing kan worden gevoerd, hier komt veel verkeer op af. Het beste is om ook voorbeelden van werk laten zien, hierdoor krijgen gebruikers inspiratie en kunnen ze meteen zien uit welke hout je gesneden bent.

 

Focussen of uitbreiden

Om zich te onderscheiden wordt er steeds meer gekozen om te specialiseren of uit te breiden. Als je specialiseert kan je goed focussen op een bepaalde doelgroep, geïnteresseerden zullen eerder een lange reis maken om door jouw geknipt te worden. Ze kunnen het moeilijk ergens anders met zo’n kwaliteit krijgen en zullen dan dus ook meer moeite doen om bij jou te komen.

Er is ook een mogelijkheid om je uit te breiden, om zo een bredere doelgroep te krijgen. Zo kan je als herenkapper Delft, je uitbreiden naar het knippen van vrouwen en als dameskapper Delft, uitbreiden naar het knippen van mannen. Hiermee kan je meerdere mensen bereiken en zo een groter klantenbestand te creëren.

 

Duurzaam zijn en aanpassen op de klant

Deze is meer op de producten gericht, zo zullen producten steeds vaker milieubewust worden gemaakt en wordt er aan alle soorten klanten gedacht. Dik haar, dun haar, lang, kort, gevoelig of juist niet. Er wordt aan iedereen gedacht, zodat ook iedereen een goede haarbehandeling kan hebben naar zijn of haar wensen. Ook zullen deze producten dus vaker  met het milieu in het achterhoofd worden geproduceerd en geleverd. Om zo naar een milieuvriendelijkere wereld toe te bouwen.

 

Uiteindelijk moet je er zelf voor zorgen dat je uitstaat van de rest van de kapsalons, zolang je goede kwaliteit levert en goed gemotiveerd bent zal de rest waarschijnlijk wel vanzelf komen.

https://www.onekappers.nl/