Trouwen in Adam
Image default
Aanbiedingen

Verantwoord Lopen en Fietsen

Het lijkt wel of ik bijna elke keer dat ik het nieuws lees, hoor over doden onder voetgangers en fietsers als gevolg van auto’s of vrachtwagens, en het lijkt erop dat de bestuurder van het voertuig vaak de plaats van het ongeval verlaat. Alleen al in de afgelopen week publiceerde de Sun-Sentinel artikelen over een voetganger en een fietser die omkwamen bij een vluchtmisdrijf. Op woensdag 4 maart stak een 57-jarige man een weg over in Dania Beach toen hij goedkoopste pretparken nederland had bezocht, aangereden door een pick-up truck. Het slachtoffer werd bij aankomst in het Memorial Regional Hospital dood verklaard.

Na de botsing

Na de botsing vluchtte de vrachtwagen vervolgens weg zonder hulp te verlenen aan het slachtoffer. De kamergenoot van het slachtoffer beschreef het voertuig aan de hulpsheriffs van Broward County die ter plaatse kwamen en er werden stukken van het voertuig van de dader op de plaats delict gevonden. De combinatie van deze informatie leidde tot een onderzoek dat uiteindelijk resulteerde in het spreken met een persoon van belang.

De aangereden fietser

De aangereden fietser was een 46-jarige man die zondagochtend om ongeveer 2.45 uur op de fiets zat. De verantwoordelijke persoon werd uiteindelijk gevonden en gearresteerd, beschuldigd van het knoeien met bewijsmateriaal en het niet aanwezig blijven bij een ongeval met dodelijke afloop.

Met betrekking tot de dood van de voetganger verklaarde een woordvoerster van het Broward County Sheriff’s Office: “We hebben de laatste tijd veel aanrijdingen gezien en veel daarvan hadden een dodelijke afloop. Vaak is het de schuld van de voetganger en paniekerige chauffeurs hebben de neiging om te vluchten en uiteindelijk worden ze geconfronteerd met kosten die ze niet zouden hebben gehad als ze ter plaatse waren gebleven.

Hoewel het eerste slachtoffer zich niet op een oversteekplaats bevond op het moment dat hij werd aangereden, en beide incidenten zich in het donker voordeden, zijn dit nauwelijks daden die met de dood moeten worden bestraft. Bovendien is het al afschuwelijk genoeg om iemand met een voertuig aan te rijden, maar om dat te doen en weg te rijden is absoluut afschuwelijk. Je kunt onmogelijk iemand aanrijden met je voertuig en je daar niet bewust van zijn. Niet alleen is het een afschuwelijke daad, maar het is ook een misdrijf en een daad van domheid. Beide voertuigen die betrokken waren bij deze incidenten lieten kapotte stukken van de betrokken voertuigen achter. Bovendien is het met de bevolkingsdichtheid in Zuid-Florida vrijwel onmogelijk om een dergelijke overtreding zonder getuigen te begaan. Ik ben er zeker van dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de eerste bestuurder ook wordt geïdentificeerd.

Waarom dit soort incidenten zich

Waarom dit soort incidenten zich blijven voordoen in wat een steeds grotere frequentie lijkt te worden, staat ter discussie. Volgens een studie van het Department of Transportation (FDOT) van de staat Florida behoren de percentages dodelijke ongevallen onder voetgangers in Florida tot de hoogste van het land. Het is mogelijk dat een van de redenen voor deze opzienbarende statistiek is dat er sprake is van voortdurende verstedelijking, terwijl er relatief weinig wordt geïnvesteerd in de aanpak van veiligheidsvraagstukken. Voeg daarbij het aantal grote snelwegen in Zuid-Florida die voetgangers en fietsers moeten delen met motorvoertuigen en het wordt duidelijk dat al deze kwesties bepalende factoren kunnen zijn.

Er is echter een afwijkende mening die zorgen baart en betrekking heeft op de vraag hoe de statistieken van het aantal dodelijke ongevallen worden gemeten. Omdat deze staat zoveel bezoekers telt en het klimaat de mensen aanmoedigt om buiten te zijn, worden fietsers en voetgangers bijvoorbeeld meer blootgesteld aan het verkeer.

Een andere hypothese

Een andere hypothese is dat de nachten in het zuiden langer duren. Lopen in het donker is inherent gevaarlijker en komt in Florida vaker voor vanwege de relatief warme winters in vergelijking met andere delen van het land. De variabelen klimaat en lengte van de dag worden beschouwd als de twee belangrijkste componenten voor bijna 60 procent van de variatie tussen het aantal dodelijke slachtoffers in Florida in vergelijking met andere gebieden. Laten we ook niet vergeten dat de enorme verkeersdrukte in Florida chauffeurs ertoe aanzet om alternatieve routes te zoeken, waardoor ze vaak op wegen terechtkomen waar er onbeperkt voetgangersverkeer is.

Sommige bevindingen van deze verkeersstudie

Sommige bevindingen van deze verkeersstudie, die werd uitgevoerd van 1998-2000, waren nogal verrassend. In die periode waren er 353 ongevallen waarbij voetgangers betrokken waren en 61 ongevallen waarbij fietsers betrokken waren. Van de 353 ongevallen met voetgangers, kwamen er 350 tot de dood van de voetgangers. Helaas waren de meeste van deze sterfgevallen (80 procent) het gevolg van fouten van voetgangers. Drieënvijftig procent werd veroorzaakt door voetgangers die probeerden de weg over te steken op plaatsen waar geen oversteekplaatsen waren. Wanneer dit gebeurde, was 69% van deze mensen onder invloed van verdovende middelen. Het waarschijnlijke verband is dat automobilisten leren opletten op mensen op oversteekplaatsen, maar zelden anticiperen op mensen die tussen auto’s door lopen en dergelijke.

Wat de verantwoordelijkheid van de bestuurder betreft

Wat de verantwoordelijkheid van de bestuurder betreft, bleek uit het onderzoek dat in 71 procent van de gevallen slechte verlichting een belangrijk probleem was. Dit bevestigt de eerdere verklaring dat het gebrek aan financiële investeringen in grotere veiligheidsmaatregelen door de staat Florida een groot deel van het probleem is. Een beter en groter gebruik van straatverlichting, oversteekplaatsen met voetgangerssignalen, enzovoort, zou dit soort tragedies aanzienlijk kunnen verminderen. Deze methoden werken echter alleen als voetgangers en fietsers er aandacht aan besteden.

Ik heb gemerkt dat met het toenemende gebruik van de fiets als vervoermiddel, fietsers de neiging hebben te vergeten dat zij niet dezelfde veiligheid genieten als wanneer zij in een auto zouden zitten, maar toch rijden zij vaak alsof zij in een auto zitten. Florida General Statute 316.2065 stelt dat

(1) Ieder die een voertuig door menselijke kracht voortbeweegt heeft alle rechten en alle plichten die op de bestuurder van een ander voertuig van toepassing zijn…

Hoewel dezelfde wetten gelden voor zowel voertuigen als fietsen, heb ik veel fietsers hun extra wendbaarheid zien gebruiken om zich bezig te houden met illegaal en gevaarlijk gedrag. Hoewel ligfietsen erg populair zijn, is het vaak erg moeilijk om ze in het verkeer te zien en door hun breedte zijn ze moeilijker te ontwijken dan een gewone fiets.

Net als bij auto’s

Net als bij auto’s kunnen fietsers dezelfde soorten verkeersboetes krijgen. Een fietser stopte niet voor een stopteken en kreeg twee verkeersboetes voor het niet volledig tot stilstand komen en voor het rijden in de verkeerde richting op een eenrichtingsweg. Hij werd niet alleen geconfronteerd met de $ 328 voor de ticket boetes, maar ook tot $ 500 in de rechtbank kosten voor elke verkeersovertreding ticket. Ik hoop zeker dat hij huurde een goede verkeer ticket advocaat. Als je denkt over alle van de negatieve gevolgen die voetgangers en fietsers gezicht voor het niet volgen van eenvoudige veiligheidsrichtlijnen, het lijkt een gemakkelijke zaak om te doen. Als, echter, krijg je een verkeersovertreding voor het niet veilig te werk gaan, moet je zeker een ervaren verkeersovertreding advocaat. Als u een fietser of voetganger bent en een verkeersovertreding om welke reden dan ook hebt begaan, bel ons dan op 954-967-9888. Wij zullen u graag voorzien van een gratis consult.

https://ticketforsale.nl/