Trouwen in Adam
Image default
Aanbiedingen

Vier tips om je op je gemak te voelen op je nieuwe werkplek

werk zoeken

Zich op uw gemak voelen bij een nieuwe baan houdt meer in dan uw bureau opzetten en een betere plek in de eetkamer vinden. De eerste weken en maanden zijn erg belangrijk voor je toekomstige carrièresucces, dus volg deze tips.
Leer alles alsof je weer op school zit

U moet niet alleen interne documenten en andere documenten zorgvuldig bestuderen die u zullen helpen de doelen en missie van het bedrijf te begrijpen, maar ook met wie u samenwerkt. Eli Hovayek, oprichter en CEO van Crafted Career Concept, raadt aan om leiders en managers de eerste weken te zien communiceren.

Als u begrijpt hoe uw collega’s en baas met elkaar omgaan op kantoor, zult u begrijpen wat de echte machtsverhoudingen in de organisatie zijn.

“Het organigram geeft alleen een idee van de formele hiërarchie. De beste manier om te begrijpen wie invloed en macht heeft in een bedrijf, is door gewoon te kijken en te luisteren, legt Howayek uit. “Terwijl je je collega’s leert kennen en nieuwe vrienden maakt, let dan op wie hier gerespecteerd wordt en wie niet.”

Begin met het maken van verbindingen

Career Relaunch podcast auteur en consultant Joseph Liu gelooft dat uw kansen in het bedrijf sterk afhankelijk zijn van relaties, vooral met senior leiders, collega’s op andere afdelingen en uw team. Daarom moet u op een nieuwe werkplek zo snel mogelijk beginnen met het bouwen van verbindingen.

Aanpassen aan een nieuwe baan is de perfecte gelegenheid om de basis te leggen voor een sterke relatie. Liu adviseert om korte vergaderingen met belangrijke medewerkers van het bedrijf aan haar werkschema toe te voegen. Als u niet weet wie u het beste kunt ontmoeten, vraag dan uw manager of collega’s om advies – zij kunnen u voorstellen.
Lees wat het management van u verwacht

Bij het indienen van uw cv heeft u zich waarschijnlijk vertrouwd gemaakt met uw toekomstige belangrijkste verantwoordelijkheden, zodat u een globaal beeld heeft van wat het bedrijf van u verwacht. Het is echter het beste om de echte verwachtingen van uw baas te achterhalen.

Maak een afspraak met uw baas en ontdek het volgende – welke communicatiemethoden zij verkiezen, wanneer is het beter om problemen te melden: wanneer ze zich voordoen of nadat ze zijn opgelost, kunt u autonoom werken of heeft u directe betrokkenheid van het management nodig. Al deze punten zijn erg belangrijk en het is beter om ze niet te negeren.
Maak je eerste kleine winsten

Om hun positie in het bedrijf te versterken, moet elke nieuwe werknemer ernaar streven om ten minste drie belangrijke bijdragen te leveren aan de zaak van hun team. “Je krijgt geen tweede kans om een ​​eerste indruk te maken”, legt Liu uit. “Daarom moet u onmiddellijk aan de slag gaan en uw voordelen zo snel mogelijk laten zien.”

https://vacatures.today/cat/Office Management16.html

https://www.vindazo.be