Trouwen in Adam
Image default
Bloemen

Zo kies je de juiste gefeliciteerd bloemen

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat bloemen op de gemoedstoestand van de mens een positief effect hebben. Ze zouden zorgen voor verhoogde gevoelens, positieve emoties en een verbetering van het algemeen welzijn in combinatie met het bevorderen van sociaal contact. Dat lijkt ook de reden dat er sinds de corona crisis meer bloemen worden verkocht dan de jaren daarvoor. Want iedereen kan wel op een opkikkertje gebruiken toch? Met bloemen bezorg je namelijk veel meer dan alleen het boeket zelf. Gefeliciteerd bloemen geven blijdschap en ondersteunen het moment van bijvoorbeeld een verjaardag. Daarnaast zijn ze ook liefdevol en hebben een ondersteunend effect. Zeker in tijden van rouw en verdriet kunnen mensen hun troost vinden in bloemen. Maar ook tijdens liefde en voor geluk brengen bloemen een positief effect op de gezondheid van mensen. 

Welke kleur bloemen voor welk moment? 

Bloemen hebben op zichzelf een positief effect, maar de kleur kan ook nog een verschil maken. Hieronder een aantal voorbeelden op een rij voor de juiste kleuren bloemen voor het juiste moment. 

De kleur van de liefde is al sinds eeuwen rood. De kleur staat voor passie, lust en straalt energie uit. De meest bekende rode kleur bloemen zijn de rode rozen. Uiteindelijk droomt elke vrouw er toch van dat haar man een groot boeket rode rozen thuiskomt? Het symboliseert de liefde en de communicatie met het boeket rode rozen geeft een fantastisch gevoel. Daarnaast heeft elke kleur roos zijn eigen betekenis waarbij witte rozen bijvoorbeeld staan voor vertrouwen en oranje rozen staan voor warmte en vrolijkheid, terwijl een gele roos staat voor vriendschap. 

Maar als je echte gefeliciteerd bloemen zoekt, dan moet je even verder lezen want de kleur zal je verrassen die je het beste kunt uitkiezen voor dit type bezoek. 

Wat zijn de juiste gefeliciteerd bloemen? 

Bij felicitaties is het eigenlijk altijd een vrolijkheid en feest. Mensen zien dingen dan al snel door een roze bril en laat roze nu net de juiste kleur zijn voor deze gelegenheid. Roze heeft de betekenis meegekregen van positiviteit, vrolijkheid en optimisme. Of het nu gaat om een diploma-uitreiking, een verjaardag, een nieuwe baan of een nieuw woning, roze is de juiste kleur voor gefeliciteerd bloemen. 

Als het gaat om succeswensen dan zijn paarse en groene bloemen beter gepast. Ook al gaat dit op een bepaalde manier ook op een felicitatie, er wordt op basis van de kleur bloemen daar wel onderscheid in gemaakt. De kleur paars staat namelijk voor inspiratie en creatie, waar groen ondertussen staat voor focus en concentratie. Mocht je iemand dus een bos bloemen willen geven voordat hij een examen in gaat of aan een grote uitdaging begint, dan kies je het beste voor een groen of paars boeket. 

De perfecte gefeliciteerd bloemen zitten hem dus niet per se in het soort, eigenlijk kan elk boeket wel als de roze tinten er maar doorheen komen. Dit geeft meer effect op het blije humeur en het vieren van een verjaardag dan andere kleuren.