Trouwen in Adam
Image default
Auto's en Motoren

Boost uw voertuigenprestaties met motorchip tuning

ECU- of elektronische besturingseenheid is het onderdeel dat de chiptuning of elektronische motormapping uitvoert. De meest voorkomende modificaties worden gedaan aan de ECU om de prestaties en efficiëntie te verbeteren. Het wordt meestal gemaakt met een computer en is toegankelijk via de CARS-gegevenslink of diagnostische poort. De computer informeert de bestuurder van verschillende parameters zoals spanning en stroom, koelvloeistoftemperatuur en brandstofsnelheid. ECU wordt vaak vervangen door tuners die de functies van de ECU upgraden. Als u uw eigen auto wilt afstemmen, zijn hier enkele belangrijke tips:

 

– Ken de verschillende soorten chips. Een van de gemeenschappelijke methoden voor chiptuning is door de hoeveelheid brandstof- en zuurstofinjectoren te wijzigen. De injector is meestal gemaakt van aluminium buis of chroombuis en de functie ervan is om een luchtbrandstofmengsel te creëren dat wordt gemengd met brandstofdruppeltjes die worden vrijgelaten uit de verbranding van gas. Om een betere prestatie te krijgen, verandert u het aantal injectoren, het type en hun ontwerp.

 

– Weet u hoe u uw auto kunt oplossen. De probleemoplossingsprocedure is erg belangrijk voor mensen die chiptuning uitvoeren. Kortom, u moet weten hoe u uw brandstoftank kunt controleren op tekenen van brandstoflekkage, controleert u op problemen in het inlaatluchtfilter en cilinderkleppen, het detecteren van problemen met de ontstekingspoelen, de brandstofpomp en het brandstofsysteem. Je moet ook in staat zijn om de inactieve snelheid van je auto te veranderen.

Soms, als je het gevoel hebt dat je motor slecht draait, betekent dit dat er iets mis is met je brandstofinjector of je carburateur.

 

– Timing is ook erg belangrijk in chiptuning. U moet de exacte tijd bepalen wanneer uw auto moet worden bijgetankt. De meeste afstemtechnieken omvatten nauwkeurige timing. Om bijvoorbeeld de brandstofefficiëntie te maximaliseren en uw motor af te stemmen, moet u de juiste timing van de verschillende delen van het voertuig zoals de carburateur, de brandstofpomp, de zuurstofsensor en de brandstofinjector bepalen.

 

– Een andere factor die u moet overwegen bij chiptuning is om ervoor te zorgen dat het voertuig altijd op topsnelheid werkt. Het betekent dat u ervoor moet zorgen dat het voertuig altijd volgens specificaties en voorschriften uitvoert. De belangrijkste reden waarom een voertuig traag is, is omdat de bestuurder niet de exacte eisen van het voertuig kent. Je moet veel oefenen doen om ervoor te zorgen dat je alles goed doet.

 

Het is geen twijfel over het feit dat deze methoden ingewikkeld zijn. Als u echter snelle resultaten wilt bereiken, zullen deze methoden altijd werken. Als u meer wilt weten over chiptuning, kunt u automatische tunerswebsites op internet bezoeken. U krijgt alle informatie die u nodig hebt om aan de slag te gaan. Houd er rekening mee dat de juiste vonk en inactieve timing de belangrijkste factoren zijn voor het bereiken van een hoge motorprestaties.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance