Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

Dating op gratis websites voor meer gebruiksgemak

Ben je op zoek naar liefde? Dan ga je al snel merken dat het niet zo eenvoudig is als het in eerste instantie lijkt. Op straat durf je bijna niet op iemand af te stappen, in de kroeg wordt het hem vaak ook niet. Dan is er nog een goede oplossing: online daten. Deze dating is gratis op veel websites, waardoor je voor jezelf kunt bekijken of dit is wat je wilt en of je hier meer succes mee hebt. Je zit dus ook niet aan een lidmaatschap vast als het toch niet blijkt te zijn wat je ervan verwacht had. Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze manier van daten? Onderstaande informatie zet het voor je op een rijtje. 

Zonder investering zoeken naar een partner

Als je voor dating op gratis websites kiest, dan kun je voor verschillende platforms gaan. Vrijwel iedere datingsite geeft jou de mogelijkheid om deze gratis uit te proberen, maar vaak zitten er beperkingen aan. Als je meer wilt, moet je ervoor betalen. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om toch zonder investering op een datingwebsite op zoek te gaan naar jouw toekomstige partner. Er bestaan namelijk ook sites waar het volledig gratis is en je naar hartenlust rond kunt kijken. Als voorbeeld nemen we Qupid. Deze datingsite is zowel voor het registreren als voor het verdere gebruik gratis. 

Voor- en nadelen aan gratis websites

Een voordeel van deze gratis sites ten opzichte van bijvoorbeeld Parship is dat je geen kosten kwijt bent per maand om gebruik te mogen maken van de server en het versturen van berichten. Je kunt jezelf al snel enkele tientjes per maand besparen, terwijl je toch op zoek kunt gaan naar een nieuwe liefde. Het nadeel is daarbij weer dat iedereen zich aan kan melden en er ook mensen tussen zitten die voornamelijk uit zijn op one night stands. Een eenmalige date met aan het einde van de avond seks dus. Hierdoor weet je nooit zeker of iemand echt op zoek is naar een serieuze relatie.  

Zet alles voor jezelf op een rij

Bekijk voordat je voor dating op gratis websites kiest eerst alle recensies van andere gebruikers. Dit kun je doen op NederlandReview. Hier worden alle ervaringen gedeeld en kun je precies zien waar het goed gaat en waar het aan tekortkomt. Zo kan bijvoorbeeld een klantenservice al een heel verschil maken, maar ook de manier waarop je gratis kunt chatten op een bepaalde website en welk type mensen er dan op af komen. Als je deze zaken voor jezelf op een rijtje hebt, kun je ook gelijk kijken welke gratis variant je uit gaat proberen.