Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

Een nieuw dak

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuw dak? Dan bent u zeker niet de enige. Tegenwoordig zijn er namelijk enorm veel soorten daken en tientallen soorten dakbedekking. Al deze verschillende soorten zorgen voor een enorm scala aan mogelijkheden en hebben bovendien allemaal hun eigen voor- en nadelen. Of dat de keuze nog niet ingewikkeld genoeg maakt zijn sommige materialen heel geschikt voor het ene type huis, terwijl ze juist minder geschikt zijn voor het andere type.

Bij een plat dak zijn er drie soorten dakbedekkingen die het meest populair zijn. De eerste is bitumen, beter bekend als dakleer. Dit materiaal is relatief goedkoop en gaat tot wel 25 jaar mee. Wel is het vaak wat minder mooi: je ziet duidelijk de verschillende lappen en het oogt nogal saai. Het tweede materiaal is PVC en is vrijwel hetzelfde als bitumen, echter heeft het ook een witte variant. Hierdoor kan de warmte effectief buiten gehouden worden en is het minder vatbaar voor UV straling. De derde is EPDM: een rubber. Dit middel is vooral populair omdat het soepel is en goed tegen warmte kan waardoor het tot wel 40 jaar meegaat.

Bij een hellend dak zijn er ook een drietal mogelijkheden. De eerste zijn dakpannen van klei, beton of leien. Klei is hiervan het meest populair omdat de pannen tot wel honderd jaar meegaan. Beton is daarnaast het goedkoopste van de drie terwijl leien juist zorgt voor een natuurlijkere uitstraling. De tweede optie zijn platen metalen platen die ook erg lang meegaan die een unieke stijl met zich meebrengt daarnaast hebben ze een lange levensduur en zijn ze ook nog eens onderhoudsvrij. Tot slot hebben we de traditionele rieten daken van een rietdekker als www.rietwerk.nl die zorgen voor een natuurlijk, oer-Hollands dak. Zoals u ziet hangt het af van het soort dak en van uw eigen smaak. Er is immers keuze genoeg!

http://www.rietwerk.nl/