Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

Kan een psycholoog mij helpen?

Niet iedereen is er van overtuigd dat een psycholoog je kan helpen met je psychische klachten. Vaak vragen mensen zich af hoe een onbekend iemand instaat is om ze te helpen. Uit cijfers blijk dat ongeveer 50 tot 60 procent er beter van wordt. De behandelingen van een psycholoog zijn dus relatief effectief, maar het zegt natuurlijk niks over jou situatie. Ieder zijn situatie is uniek en ieder zijn probleem vereist een andere aanpak. In dit artikel gaan we bespreken hoe goed een psycholoog amsterdam jou kan helpen.

De effectiviteit

In de afgelopen eeuw is er heel wat onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de behandelingen bij psychische klachten. Het hele onderzoek gaan we niet bespreken, maar wat er wel uit geconcludeerd kon worden is dat het praten met een psycholoog zeker zinvol kan zijn. Klachten zoals depressies, burn-outs, PTSD en andere stoornissen zijn goed te behandelen door een psycholoog. Niet elke klacht krijgt de zelfde behandeling en bij een ziekte zoals een depressie, moet er veel tijd worden geïnvesteerd. Wat wel bleek uit de studie is dat z’n 50 tot 60 procent van de mensen beter werden. Het aantal mensen dat beter werd zonder een behandeling was 30 tot 40 procent. Het gaan naar een psycholoog houten kan dus zeker wel helpen.

Kies de juiste psycholoog

Wil je het proberen om een geestelijk probleem op te lossen samen met een psycholoog? De zoektocht naar een goede psycholoog kan best lastig zijn. We geven je aantal tips: ga naar de beroepsvereniging van psychologen en gebruik daar de zoekfunctie. Daar zie je een overzicht van psychologen gespecialiseerd in een bepaald probleem.

Let er op dat een psycholoog altijd een BIG-registratie heeft. Een psycholoog met een BIG-registratie is beter opgeleid dan een zonder. Luister goed naar mensen uit je omgeving. Misschien kennen zij wel een goede psycholoog.

https://piekerpoli.nl/