Trouwen in Adam
Image default
Eten en drinken

Keuze uit Valpolicella wijnen en veel andere wijnen

Bent u een wijnliefhebber? En bent u op zoek naar een wijn uit Italië? Neem dan een kijkje bij ITALIEwijnen.nl. De kans is groot dat dit bedrijf dat Italiaanse wijnen verkoopt iets voor u heeft. Het maakt niet uit naar welke wijn u precies op zoek bent, want dit bedrijf met een webwinkel heeft van alles. Hier kunt u wat meer te weten komen over het assortiment van deze wijnhandel.

Rood, wit en overig

Ten eerste is de soort wijn natuurlijk van belang. Hierin maakt dit bedrijf een onderscheid tussen rode, witte en overige wijnen. Deze kunt u op de website per soort bekijken. Bij de rode wijnen hoort onder andere Valpolicella wijn. Als er bij deze wijn gebruik gemaakt is van half ingedroogde druiven, wordt er van Valpolicella Amarone gesproken. Dit is Valpolicella Ripasso als de schillen van Amarone gebruikt zijn. Als het om witte wijn gaat, heeft deze wijnhandel onder andere Sauvignon Blanc en Chardonnay. Bij overige wijnen kunt u aan rosé denken.

 

Een Italiaans gebied

Zojuist werd de Valpolicella wijn al genoemd. Deze wijn heet zo omdat deze uit het gelijknamige wijnbouwgebied komt. Dit ligt in Veneto. Valpolicella is echter niet het enige wijnbouwgebied in Italië. Er zijn nog meer regio’s waar wijnbouwgebieden liggen. Denk hierbij aan Toscane, Piëmont en Abruzzo. Hiervan, en van enkele andere regio’s, heeft dit bedrijf ook wijnen.

Ontdek de verschillende wijnen

Weet u welke soort wijn u wilt, bijvoorbeeld rode wijn, en uit welk gebied, bijvoorbeeld Valpolicella? Dan heeft u nog steeds de keuze uit verschillende wijnen. U kunt voor wijnen met half ingedroogde druiven gaan (Amarone), maar ook voor wijnen met bijvoorbeeld kersen of ander fruit. Er is dus een heleboel waar u uit kunt kiezen en misschien is het moeilijk om een keuze te maken. Als dat zo is, kunt u zich eventueel laten adviseren. U kunt ook voor een proefpakket gaan, waarin meerdere wijnen zitten. Zo kunt u er meerdere proberen.

https://www.italiewijnen.nl/