Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

Online dating iets voor jou?

Vaak is de drempel om te beginnen met online daten erg hoog. We zijn bang dat anderen ons zullen veroordelen en eigenlijk schamen we ons een beetje voor de situatie. Dit is echter helemaal niet nodig. Het gebruik maken van een datingsite is inmiddels breed geaccepteerd. Tegenwoordig zullen er zelf nog maar weinig singles zijn die niet gebruik maken van een online medium om contacten op te doen. Denk maar eens aan bijvoorbeeld het gemak van Facebook. Dat is misschien geen datingsite, maar veel relaties zullen waarschijnlijk begonnen zijn met het checken van iemands profiel op FB.

Op een datingsite zul je vele andere singles vinden met elk hun eigen opleidingsniveau, voorkeuren en hobby’s. Het is daarom belangrijk om je eigen eisen aan een partner goed kenbaar te maken. Dit kun je doen door middel van een test die jouw persoonlijkheid en voorkeuren in kan schatten. Maar je kunt ook zelf je profiel zo goed mogelijk invullen. Niet is namelijk zo vervelend dat je er bij een echte date achter komt dat de andere persoon iemand anders is dan hij of zij zich eerder had voorgedaan. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand anders ten tonele verschijnt dan de profielfoto voor deed komen. Leg dat maar eens uit op dat moment. Dus gewoon niet doen!

 

Het kiezen van een online datingsite

Het kiezen van een datingsite is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Ondanks dat er tientallen verschillende datingsites zijn valt het aan te raden om een selectie te maken van de populairste dating sites. Het is belangrijk om te kiezen voor een dating site met veel profielen. Dit verhoogd de kans op match aanzienlijk. Ga je dus niet inschrijven bij een gratis of onbekende dating site. Dit is echt verspilde tijd. Wees bereid om een kleine vergoeding te betalen voor een dating site. Achteraf zul je hier zeker geen spijt van hebben als je een relatie er aan over hebt gehouden. Wanneer het allemaal niet zo snel gaat als je zelf zou willen, wordt dan niet kwaad op andere leden of op de datingsite. Zorg ervoor dat je zelf actief berichten stuurt, maar ga geen leden spammen. Wil iemand niet verder praten. Kijk dan gewoon naar het volgende interessante lid.