Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

Waarom bleken mensen hun tanden?

Waarom bleken mensen hun tanden?

Je hoort en ziet het vaak. Mensen die hun tanden bleken. Waarom bleken mensen hun tanden eigenlijk? Is het gevaarlijk of zijn er geen risico’s aangebonden? Je kan je tanden zelf bleken of je kan het laten bleken bij de tandarts. De grootste reden waarom mensen hun tanden laten bleken is omdat ze natuurlijk witte tanden willen. In de westerse wereld is het hebben van een wit gebit al tientallen jaren een schoonheidsideaal. Gele tanden worden gezien als slechte verzorging. Dit schoonheidsideaal is gecreëerd door de beroemde mensen zoals acteurs, topsporters en modellen. Om ons te kunne associëren met de beroemde mensen kunnen wij als normale burger onze tanden laten bleken om toch een beetje op ze te lijken.

Witte tanden is niet een nieuw fenomeen. Al sinds de Romeinse oudheid probeerde mensen een wit gebit te krijgen. Dit deden zij voornamelijk met urine. Ja echt , urine. In urine zit de stof urinezuur ook wel carbamideperioxide genoemd. Dit ingrediënt wordt veel gebruikt bij het bleken van tanden. Een hele vieze manier van bleken maar het werkte wel!

De Maya’s wilde juist het tegenovergestelde. Voor de Maya’s was het schoonheidsideaal juist een groen of zwarte gebit. Dat is dus weer even wat anders dan een witte tanden. Japan is een ander land wat ook hun gebit zwart maakte. De Japanners maakte hun gebit zwart voor de Tweede wereldoorlog. De Japanse vrouwen kleurde hun gebit zwart voordat ze het huwelijksbootje in stapte.  De Japanners waren er van overtuig dat zwarte tanden mooi af stonden tegen een lichte huid. In Noord Vietnam maakt de bevolking hun gebit zwart symbool voor schoonheid en het moet tandbederf tegen gaan. Een ander deel in Azië kauwt sirihipruimen om een rood gebit te krijgen. Tijdens het kauwen op deze pruimen ontstaat er een rode pasta die gebit rood doet kleuren. Het kauwen van deze pruimen is erg slecht voor de tanden maar toch blijven ze het doen.

 

https://witgebitnederland.nl/

Gerelateerde artikelen

Vervelende dingen om te repareren

Een extra stimulans in bed

Op hoog niveau het schaakspel spelen