Trouwen in Adam
Image default
Mode en Kleding

Een ode aan Issey Miyake

Issey Miyake (22-april-1938 / 05-augustus-2022

Satoshi Kondo is de geniale ontwerper achter het kledingmerk “Issey Miyake”.

Het is echter geïnspireerd door het werk van Issey Miyakezelf. Hij exploreert de relatie tussen stof en tussen het menselijk lichaam.

 

Wie was Issey Miyake?

Issey Miyake was een Japanse fashion designer. Zijn echte naam was Miyake KazunaruHij creëerde technologisch gedreven kledingontwerpen, tentoonstellingen en een parfumlijn.

Issey Miyake stond erom bekend dat hij in zijn ontwerpen westerse stijlen combineerde met Oosterse stijlen. Ook heeft hij een inmiddels bekende parfumlijn opgezet. L’eau d’Issey.

 

Achtergrond

Miyake studeerde grafisch design in Tokyo op de Tama kunst academie. Nadat hij afstudeerde verhuisde hij naar het capitool der mode, Parijs. Daar ging hij naar de naaikunst en jurken design school. École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne. In Parijs 1966, begint Miyake zijn carrière. Bij een aantal ateliers met van de grootste namen binnen de fashion industrie. Waaronder Hubert Givenchy en Guy Laroche.

 

Het was drie jaar nadat Miyake zijn eigen atelier in Tokyo opende totdat hij met zijn eerste eigen collectie kwam. Al snel werd zijn Oost ontmoet West look opgepikt door Bloomingdale in New York, waar er een aparte sectie werd toegewijd aan zijn kleding.

 

Over het design

Miyake’s kleding is meestal casual chic te dragen. In de vroege dagen maakte hij voornamelijk shirts met de opdruk van Japanse tattoo artiesten als design. Ook de jassen die gemaakt werden met de sashiko techniek waren erg populair. Later werd deze techniek ook zijn trademark. Voor die tijd was het casual chic heren genre erg populair.

Wat is Sashiko?

Sashiko is een Japanse traditionele weefstijl die dateert uit de 17e eeuw. Het werd voornamelijk gedragen door de arbeidsklasse van Japan. Vissers hadden robuuste en duurzame kleding nodig. Daaruit vloeide een ontwikkeling voor. Die techniek wordt tot op heden sashiko genoemd.

https://topsuits.be/casual-chic-herenkleding/