Trouwen in Adam
Image default
Bedrijven

Het belang van inbraak preventie

Een inbreker heeft maar een paar seconde nodig om je huis binnen te komen. Het kost een dief slechts 30 seconden om een ​​onbeveiligd huis binnen te gaan. Lukt het hem niet binnen 3 minuten, dan geeft gemiddeld iedere dief het op. Helaas denkt twee derde van alle Nederlanders dat ze hun huis voldoende hebben beschermd tegen diefstal. Als uw huis goed is beveiligd, kunt u uw kansen op een inbraak aanzienlijk verminderen.

Help de politie

Een beveiligingssysteem doet zeker dieven bang maken, maar het kan nog zeker voorkomen dat inbrekers hun kans wagen. U kunt het alarmsysteem het beste zien als een andere maatregel. De basis van veiligheid zijn correcte scharnieren, sloten en (buiten) verlichting. Het alarmsysteem kan bewoners een veiliger gevoel geven. Soms verlangt de verzekeraar van de verzekeringnemer dat hij een alarmsysteem installeert, bijvoorbeeld als hij kunstwerken of ander waardevol bezit wil verzekeren!

Liever voorkomen dan oplossen

Liever voorkomen dan oplossen! Een beveiligingssysteem is er om af te schrikken en ook zeker om het de inbrekers minder makkelijk te maken. Wanneer een dief zich realiseert dat bijvoorbeeld een goed slot, alarmsysteem of cameratoezicht de toegang bemoeilijkt, zal hij het minder snel proberen. Je kunt niet zeggen dat extra beveiliging ook een 100% antidiefstalgarantie kan bieden. Wanneer iemand inderdaad op zoek is naar de woning en de inboedel, kan dat ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch gebeuren. Een goede beveiliging zal de woning echter zeker minder aantrekkelijk maken voor inbraak of vandalisme. Door cameratoezicht heeft de politie een snellere pakkans, waardoor ze sneller gestolen goederen met meestal onschatbare emotionele waarde kunnen vinden.

Als je aan een beveiligingssysteem denkt, dan gaat dit verder dan alleen de preventie voor inbraak. U moet ook rekening houden met brandbeveiliging. Uw huis veilig maken kan een dure investering zijn. In België kunnen fiscale aftrekposten worden verkregen via bepaalde veiligheidsmaatregelen die door de belastingdienst worden genomen. Bezoek de website van de Belgische belastingdienst. In Nederland kunt u de premies voor een woningverzekering krijgen van een woning met een woningveiligheidscertificaat. Als kan worden aangetoond dat alle maatregelen zijn genomen om het huis tegen brand en diefstal te beschermen, is de kans groter dat een verzekering uitbetaald.

 

https://www.vs-beveiliging.nl/