Trouwen in Adam
Image default
Kinderen

Wanneer is een baby niet langer een pasgeborene?

Als je net bent bevallen van een baby, vraag je je waarschijnlijk af: wanneer is een baby niet langer een pasgeborene? Het is belangrijk om te weten hoe je het moet vertellen, omdat er veel tekenen zijn dat je kind geen pasgeborene meer is. Sommige baby’s lachen pas als ze ongeveer zes maanden oud zijn, terwijl anderen pas lachen als ze ongeveer zeven zijn. Een nieuwe baby is erg afhankelijk van zijn of haar ouders en de beste manier om te bepalen wanneer het tijd is om over te stappen, is door middel van ontwikkelingsmijlpalen.

De definitie van een pasgeborene is niet universeel. Een drie maanden oude babyjongen kan kenmerken van een pasgeborene vertonen, terwijl een meisje van twee maanden oud verre van dat kan zijn. Het antwoord hangt af van de baby en de ouder. Soms kan een kind als een pasgeborene worden beschouwd, ondanks dat het meer dan drie maanden oud is. Het is van geval tot geval, maar het is zeker mogelijk dat een pasgeborene als een pasgeborene wordt beschouwd als het nog een baby is.

Het eerste teken dat een baby niet langer een pasgeborene is, is dat ze leren over oorzaak en gevolg. Ze beginnen ook oorzaak en gevolg te begrijpen. Als gevolg hiervan zullen ze dezelfde actie herhalen om dezelfde reactie van hun moeder te krijgen. Een pasgeborene is afhankelijk van voeding en moeder kan zich de hele dag als een voedingsmachine voelen. Een gezonde baby zal zijn of haar buik binnen een paar dagen legen, maar dit betekent niet dat het kind volledig ouder is dan twee jaar.

De definitie van een pasgeboren baby is geen vast getal. Sommige baby’s kunnen pasgeboren kenmerken hebben op de leeftijd van drie maanden, terwijl een andere een gevorderde ontwikkeling kan vertonen. Het antwoord is altijd geval per geval. Het is echter belangrijk om te weten dat een baby niet als een pasgeborene wordt beschouwd wanneer deze meer dan twee maanden oud is. Het is belangrijk om te onthouden dat de groei van een baby veel verder kan gaan dan de richtlijnen van de WHO.

Als pasgeborene moet je je baby voeden. Je moet hun luiers om de twee tot drie uur verschonen en ze voldoende slaap geven. Hierdoor heeft een baby niet langer de hulp van een moeder nodig. De buik van een pasgeborene is te klein om voedsel voor een peuter vast te houden. Als je kind geen pasgeborene meer is, is hij of zij al te oud voor deze fase.

De definitie van een pasgeboren baby ligt niet vast en een baby kan nog steeds op elke leeftijd een pasgeborene zijn. De definitie van een pasgeboren baby kan variëren, afhankelijk van wie het als een pasgeborene definieert. Een jongen van drie maanden oud kan pasgeboren kenmerken hebben, terwijl een jongen van twee maanden een gevorderde ontwikkeling kan vertonen. Dit is allemaal afhankelijk van het individu. Als je kind geen volwassen volwassene is, is het technisch gezien nog steeds een pasgeborene.

Bekijk hier onze volledige baby blog

Gerelateerde artikelen

Maak van tandenpoetsen elke dag een avontuur met deze kindertandpasta

Duurzaam-, veilig en hip kinderspeelgoed vind je bij deze webwinkel

De avontuurlijke geest van je zoon aanmoedigen met fietsen