Trouwen in Adam
Image default
Kinderen

Help kinderen met rouw en verlies met prachtige spullen en materialen

Als het gaat om afscheid nemen en het proces van rouw, dan is dat voor kinderen soms ingewikkelder dan voor volwassenen. Kinderen begrijpen niet helemaal wat er gebeurt en worden geconfronteerd met het verdriet en rouw van hun omgeving. Ouders hebben namelijk hun eigen gevoelens om te verwerken, waardoor het soms lastig is om er helemaal voor je kind te zijn. In dergelijke situaties staat Koffertje Troost u bij. Zij bieden namelijk een tal aan materialen en producten aan die kinderen helpen bij het proces van rouw en verdriet. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan knuffelpakketjes, boekenkoffers en (prenten)boeken. Deze materialen worden ingezet om zowel het kind als het gezin bij te staan na het verlies van een dierbare.

Maak gebruik van de behulpzame producten voor rouwverwerking bij uw kind

Bij kinderen die rouw en verlies ervaren, is het zeer belangrijk dat u hen op de juiste manier helpt. Aandacht, betrokkenheid en uitleg is hier zeer zeker van belang. Beantwoord eventuele vragen van uw kinderen en ga de lastige gesprekken aan over moeilijke onderwerpen, zoals de dood en rouw. U hoeft dit uiteraard niet alleen te doen. Koffertje Troost heeft een uitgebreid aanbod aan spulletjes en materialen die kinderen verder helpen bij het proces van rouw. Denk hierbij aan:

  • Troostkoffer met boeken. De troostkoffer bevat boeken die een houvast bieden om lastige gesprek op gang te krijgen, bijvoorbeeld over onderwerpen als de dood en een uitvaart.
  • Knuffelpakketjes. De houten koffertjes zitten boordevol spulletjes waarmee kinderen op diverse manieren bezig zijn met afscheid en rouw.
  • Boeken over rouwverwerking. Ze hebben een uitgebreid en zorgvuldig geselecteerd aanbod aan (prenten)boeken die helpen bij het rouwproces van een kind.
  • Herinneringsboeken. Deze boeken bevatten voldoende ruimte om te schrijven, te tekenen en foto’s in de plakken. In de loop van de tijd creëren kinderen zo een tastbaar aandenken om te koesteren.

Ontdek de mogelijkheden

Voor meer informatie over het proces van rouw en verlies bij kinderen staan de specialisten van Koffertje Troost voor u klaar. Neem hiervoor gerust eens contact op met hen via de contactgegevens op hun website.