Trouwen in Adam
Image default
Gezondheid

Een toenemend aantal nederlanders Allergisch met astma

Allergisch zijn en last hebben van astma zijn twee van de meest voorkomende aandoeningen waar mensen in het dagelijks leven veel last van hebben. Waar allergie met allerlei dingen te maken kan hebben, gaat het bij astma eigenlijk puur om de longen en luchtwegen. Mensen met astma zullen over het algemeen dus ook voorzichtiger moeten zijn op het gebied van sport en inspanning om te voorkomen dat zij een reactie of aanval tegemoet moeten zien. Allergisch en last van astma is door de karakters van de aandoeningen dan ook een veel voorkomende combi, en een groot obstakel voor een toenemend aantal Nederlanders. Dit kan voor veel gezondheidsproblemen zorgen en is dus een statistiek die in de gaten moet worden gehouden.

Oorzaken van allergisch zijn en astma

Allergieen kunnen echt allerlei dingen als oorzaak hebben. Je kan eigenlijk voor vrijwel alles allergisch zijn, je kunt het zo gek niet verzinnen. Wel is het zo dat een aantal allergieen aanzienlijk meer voorkomt dan anderen. Zo is bijvoorbeeld notenallergie een zeer ernstige en veel voorkomende vorm van allergie. Een zeldzamere allergie is een allergie voor water, maar zoals je kan bedenken is dit ook een stuk ingrijpender voor degene die eraan lijdt. Je zal dan bijvoorbeeld op een speciale manier jezelf schoon moeten maken, normaal douchen zoals anderen is er niet bij voor deze mensen.

Gevolgen van allergisch zijn en astma

Er zijn verschillende en uiteenlopende gevolgen voor mensen die allergisch zijn of astma hebben. Astma heeft over het algemeen voor de meeste mensen dezelfde gevolgen, maar dit geldt niet voor allergieen. Allergisch zijn en astma hebben zijn in dit opzicht dus niet goed te vergelijken. Veel personen die aan notenallergie lijden kunnen bijvoorbeeld sterven wanneer zij al een klein stukje noot eten. Daarom wordt dit altijd duidelijk aangegeven wanneer het ergens in verwerkt is.