Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

Onderhoud tuinhuisje

Tijdens deze saaie dagen ben je op het idee gekomen om een tuinhuis aan te schaffen. De coronamaatregelen maken je gek en je wil eindelijk weer eens wat doen. Je hebt al jaren wat geld gespaard en wilt het nu eindelijk uitgeven aan een tuinhuis. De bouw van het huis is een leuke klus die veel tijd in beslag neemt. Na het bouwen van het huisje ben je nog niet klaar. Jaarlijks zal je het tuinhuis goed moeten onderhouden zodat de levensduur van het huis verlengd wordt. Wil je jij het maximale uit je tuinhuis halen? Dan gaan wij je in deze blog verder adviseren hoe je dat voor elkaar kan krijgen.

Waarom je het huisje zo goed moet onderhouden is simpel: het hout van het tuinhuisje kan namelijk makkelijk gaan rotten. Dit komt door vocht van bijvoorbeeld regen. Bij teveel vocht gaat hout uitzetten wat er voor kan zorgen dat er op bepaalde ruimtes schimmel ontstaat. Als het een lange tijd droog is, kan het hout juist krimpen. Droog hout is minder sterk en dit kan ervoor zorgen dat het instort. Houtolie is de oplossing om het hout sterk te houden. Daarnaast kan er ook gebruikt worden van houtbeits.

Tijdens de koude wintermaanden kan wind, regen en sneeuw ervoor zorgen dat het hout verslechterd. Dit zijn ook niet de optimale dagen om wat de te doen aan je tuinhuis. Ook extreem warme dagen helpen je niet om je tuinhuis optimaal te renoveren. De beste omstandigheden zijn als de luchtvochtigheid laag is en de zon schijnt. Ga op z’n dag aan de slag met kalkverf en onderhoud het huisje optimaal.

De laatste tip die we je geven is dat je het hele jaar door goed moet opletten of je houtaantasting hebt door bijvoorbeeld schimmel. Schimmel kan ervoor zorgen dat het hout gaat rotten. En rottend hout moet vervangen worden. Dit kan best prijzig zijn, dus probeer het te voorkomen.

https://www.moosefarg.nl/

Gerelateerde artikelen

Alles over het luxe betaalbare Oris Horloge

Trouwlocatie Veluwe

Een zakelijke website op maat