Trouwen in Adam
Image default
Society / Relationships

Signalen en oplossingen bij een burn out

De maatschappij lijkt hedendaags veel te verwachten van de mensheid. De economie neemt in een sneltrein toe, waardoor er in een hoog tempo verandering zal moeten plaatsvinden rondom de werkgelegenheid of arbeidsproductiviteit. Echter wordt de productie in veel situaties verplaatst naar lagelonenlanden, om het productieproces zo goedkoop mogelijk te laten verlopen. Hierdoor zal de werkloosheid wereldwijd mogelijk toenemen in de komende jaren.

Door deze omstandigheden neemt de druk, zowel bij de werknemers als werkgevers, in een hoge snelheid toe. Wanneer de druk zal toenemen en de persoon geen aandacht besteedt aan de signalen die het lichaam afgeven, zal dit kunnen leiden tot zorgwekkende gevolgen.

Gevolgen

Het is uitermate belangrijk te luisteren naar het lichaam in drukke tijden. Bij een toename van stress en tekort aan rust, zal het lichaam aangeven dat het aan rust toe is. Als het betreffende persoon deze signalen op lang termijn zal wegdrukken, zullen de consequenties verergeren. Met deze reden gegeven, is het zwaarwegend te luisteren naar de gegeven signalen. Helaas is het voor sommigen dan al te laat.

Burn out

In de huidige samenleving lijken het aantal burn outs jaarlijks te stijgen. Jaarlijks blijkt ruim 17% van de beroepsbevolking in Nederland symptomen en klachten van een burn out te ervaren. Hierbij is het een belangrijk gegeven dat de beroepsbevolking niet geheel werkzaam is. De huidige werkzame beroepsbevolking beschikt over circa 8,3 miljoen personen, dat leidt tot ruim 1,3 miljoen mensen die te maken hebben met betreffende klachten.

Psycholoog

De burn out klachten verschillen per persoon, al zijn er enkele signalen die enkele patiënt ervaart. Dit zijn hoofdpijn, duizeligheid, een pijnlijk of drukkend gevoel op de borst, hartkloppingen, last van pijnen in de buik of een opgeblazen gevoel en tot slot; last van de spijsvertering.

Het is belangrijk ervan bewust te zijn dat een burn out geen situatie is om je voor te schamen. Er zijn veel mogelijkheden om een burn out te verhelpen, waaronder een gesprek met een psycholoog. Zo is het mogelijk van start te gaan met een emdr therapie Amsterdam, maar het is ook mogelijk enkel in gesprek te gaan met een psycholoog Amsterdam, wat uiteraard ook mogelijk is in andere steden.

http://piekerpoli.nl

Gerelateerde artikelen

Het verschil tussen fillers en botox

Een goede tandartsstoel is onmisbaar

Een nieuw dak