Trouwen in Adam
Image default
Relatie

Van de jurk tot de taart: alles wat je moet weten over trouwen in Italië

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! En je hebt besloten om je huwelijk te vieren in Italië, het land van de liefde en het goede leven. Maar waar moet je beginnen? Van de jurk tot de taart, er komt veel kijken bij het organiseren van een bruiloft in Italië. Maar geen zorgen, in dit artikel leer je alles wat je moet weten over trouwen in Italië, zodat je je droombruiloft kunt plannen zonder stress.

Trouwen in Italië: de mooiste trouwlocaties

Als je denkt aan trouwen in Italië, denk je waarschijnlijk aan romantische steden zoals Florence, Venetië of Rome. Maar er zijn zoveel andere mooie plekken waar je kunt trouwen in Italië, van de kust van Amalfi tot het platteland van Toscane. Hier zijn enkele van de meest populaire trouwlocaties in Italië:

Florence

Florence is een van de meest romantische steden ter wereld en de perfecte plek voor een sprookjesachtige bruiloft. Je kunt trouwen in een van de prachtige kerken of kloosters in de stad, zoals de Basilica di Santa Croce of de Basilica di San Lorenzo. Of kies voor een van de vele prachtige villa’s rondom de stad, zoals Villa Gamberaia of Villa La Vedetta.

Toscane

Toscane is een van de meest pittoreske en romantische regio’s van Italië en een populaire bestemming voor bruiloften. Hier vind je een overvloed aan historische villa’s, kastelen en boerderijen die allemaal een perfecte trouwlocatie kunnen zijn. Enkele van de meest populaire trouwlocaties in Toscane zijn Castello di Vincigliata, Villa di Maiano en Castello di Meleto.

Amalfikust

De kust van Amalfi is een spectaculaire locatie voor een bruiloft, met zijn steile kliffen, kleurrijke dorpjes en adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee. Hier kun je trouwen in een van de prachtige villa’s of hotels langs de kust, zoals Villa Cimbrone of Hotel Caruso.

Italiaanse gerechten: de perfecte catering voor je bruiloft

Als je denkt aan Italiaans eten, denk je waarschijnlijk aan pizza en pasta. Maar de Italiaanse keuken heeft zoveel meer te bieden dan dat. Hier zijn enkele van de heerlijke gerechten die je kunt serveren op je Italiaanse bruiloft:

Antipasti

Antipasti is de traditionele Italiaanse starter en bestaat uit een assortiment van koude vleeswaren, kazen, groentes en vele andere lekkernijen zijn ontbreekbaar op een italiaanse bruiloft.

Primi Piatti 

Primi Piatti zijn de eerste gangen van de Italiaanse maaltijd en zijn meestal pasta of risotto gerechten. Kies voor een klassieker zoals spaghetti carbonara, of ga voor een meer seizoensgebonden optie, zoals pompoenrisotto.

Secondi Piatti

Secondi Piatti zijn de hoofdgerechten en bestaan vaak uit vis, vlees of gevogelte. Een van de populaire keuzes is Saltimbocca alla Romana, kalfsvlees gevuld met prosciutto en salie. Of kies voor een gerecht uit de regio waar je trouwt, zoals Toscane’s bistecca alla fiorentina.

Dolci

Dolci is de Italiaanse term voor desserts en er zijn tal van opties om uit te kiezen voor je Italiaanse bruiloft. Ga voor de klassieke tiramisu of panna cotta, of kies voor een regionaal gerecht zoals de beroemde cannoli van Sicilië.

De perfecte Italiaanse bruiloft plannen

Als je eenmaal de perfecte locatie hebt gekozen en het menu hebt samengesteld, is het tijd om te beginnen met het plannen van je Italiaanse bruiloft. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

Zorg voor voldoende tijd

Het plannen van een bruiloft kost tijd en energie, vooral als het in het buitenland plaatsvindt. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om alles te organiseren en te coördineren.

Werk met professionals

Het inhuren van professionals zoals een weddingplanner en lokale leveranciers kan je veel stress besparen en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt op de grote dag.

Houd rekening met de lokale cultuur

Houd bij het plannen van je Italiaanse bruiloft rekening met de lokale cultuur en tradities. Bijvoorbeeld, in Italië is het gebruikelijk om een late ceremonie te hebben en het diner niet eerder dan 8 uur ’s avonds te beginnen.

Vergeet de logistiek niet

Zorg ervoor dat je rekening houdt met de logistiek van je Italiaanse bruiloft, zoals transport voor je gasten en accommodatie. Overweeg om een bus of shuttle-service te huren om het voor je gasten gemakkelijker te maken om van de ene locatie naar de andere te komen.

 

https://www.lestonghe.com/trouwen-in-italie/