Trouwen in Adam
Image default
Woning en Tuin

Op zoek naar de laatste Oyoy, Urban Cotton of HKliving producten voor in huis? Check www.deens.nl.

Een HKliving hanglamp van touw en papier, die past echt in allerlei stijlen interieur. De vormgeving is strak en tegelijkertijd ademt de lamp warmte en sfeer uit dankzij de natuurlijke materialen. Dit zijn de maten van het armatuur: 70 bij 70 bij 15 cm. Een lampenmerk dat we beslist even moeten noemen is Oyoy. Je vindt ze allemaal in de collectie: schemerlampen, plafondlampen, wandlampen, staande lampen, bedlampen en tafellampen. De stijlen lopen uiteen van strak en minimalistisch tot sierlijk, uitbundig en retro.

Toch nog even terug naar het HKliving label, want het serviesgoed van deze top-naam qua meubels en accessoires is uniek. De mokken, kopjes, schaaltjes, diepe borden, pastaborden, kannen, potten et cetera zijn gemaakt van keramiek. Keramiek is een verzamelnaam. Aardewerk, steengoed en porselein vallen er bijvoorbeeld onder. Keramiek ontstaat als twee materialen verhit worden. Een van de twee is niet-metallisch. Het tweede materiaal kan zowel metallisch als non-metallisch zijn.

Een voorbeeld van een porselein keramieken voorwerp is het HKliving Chef ceramics diepe bord L in rustiek roze van 21,5 bij 21,5 bij 4,8 cm. De koekjes-pot disco 70s zal in jouw keuken zeker niet misstaan. De pot is gemaakt van steenkeramiek. Hij is 17 cm breed en 14 cm hoog. Met een inhoud van 1650 liter, kun je er genoeg overheerlijke koekjes in kwijt. Aardewerk gebruiken de HKliving designers ook, onder meer voor de dinerborden. 

Een interieurnaam waar we graag bij stil staan is Urban Cotton Amsterdam. Als je van wandkleden houdt, moet je echt kennismaken met dit label. De kleden worden vervaardigd van sterke, mooie materialen als velours, katoen en linnen. Fushion Collars Golden Age is gemaakt van fluweel (= velours (Frans) = velvet (Engels)). De Urban Cotton wandkleden met natuurafbeeldingen waaronder vogels zijn van katoen. Een voorbeeld van een linnen HKliving kleed voor aan de muur is Fushion Harmony. Dit lezen we over ontwerper op www.deens.nl: “ (…) Lurin is gefascineerd door fijne details, texturen en vormen. In dit werk deelt ze een bijzonder ervaring, door de kleine details te observeren en de texturen te voelen, vertaalt ze hun schoonheid naar dit design.”

https://www.deens.nl/nl/